Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu İndikatörler Bize Bitcoin Dönüşünü Söyleyecek Mi?

Kasım ayından beri düşüş periyodunda olan Bitcoin, yılın başından beri %55 değer kaybederken son 30 günlük periyotta %28 değer kaybetti.

Bu yazımızda sizler için bazı indikatörleri inceledik.

Logaritmik MACD (LMACD) / Haftalık

Bitcoin’in 1 haftalık grafiğinde LMACD indikatörü, neredeyse bütün dönüş bölgelerini tespit etmiş. Bitcoin’in 19 bin dolardayken 26 haftalık hareketli ortalamayı temsil eden mavi çizginin “üstten” 9 haftalık hareketli ortalamayı temsil eden kırmızı çizgiyi keserek uyarı vermesinin ardından Bitcoin fiyatı 3 bin dolarlara kadar gerilemişti. Ardından 3 bin dolar dönüşünde de mavi çizgi bu sefer kırmızı çizgiyi “alttan” keserek yükseleceğinin sinyalini vermişti.

69 bin dolar seviyelerinden başlayan düşüşte de mavi ve kırmızı çizgi uyarıyı vermiş ancak şu anda dönüş başladığına dair indikatöre göre bir belirti bulunmuyor.

Supertrend / Haftalık

Hiçbir alım satım sadece indikatörlere göre yapılmamalıdır ancak fikirlerimizle örtüşüp örtüşmediği kontrol edilebilir. Supertrend indikatörü haftalık periyotta dönüş bölgelerini tahmin etmiş gibi göründe dahi günlük ve 4 saatlik periyotta o kadar verimli çalışmıyor.

Şu anda bu indikatörde LMACD gibi herhangi bir dönüş sinyali vermemiş. İndikatöre göre dönüşten bahsedebilmemiz için indikatörün yeşile dönmesini beklemeliyiz.

Stoch RSI / Haftalık

Sadece ayı ve boğa sezonları için değiş nerdeyse bütün dönüş noktalarını bildiği düşünülen Stoch RSI, Göreceli Güç İndeksi (RSI) olarak bilinen indikatörün bir farklı veriyorsundur. Ayrıca mavi ve kırmızı çizginin hareketlerine göre yorumlanıyor. Son 14 periyotluk sürede Stoch RSI, (Mevcut RSI – En Düşük RSI) / (En Yüksek RSI – En Düşük RSI) şeklinde bulunur.

Çizgiler belirtilen bölgenin altındayken mavi çizginin alttan kırmızı çizgiyi kesmesi yükseliş getireceği düşünülürken bölgenin yukarısında mavi çizginin kırmızı çizgiyi kesmesi düşüş yaşanacağını belirtiyor.

Mevcut durumda Bitcoin fiyatının biraz daha yükselmesi durumunda ve haftalık kapanış gelmesi durumunda mavi çizginin kırmızı çizgiyi alttan keseceğini görebiliyoruz. Sadece bu duruma göre aksiyon alınması yanlış olsa dahi önceki hareketlerinden yola çıkılarak bir fikir olarak indikatöre bakabilirsiniz.

  • İçerikte yer alan bütün veriler bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermez. Yatırım kararlarınızdan makalenin yazarları sorumlu tutulamaz. Ayrıca her yatırım ve ticaret hareketi risk barındırır. Bu yüzden yatırım yaparken kendi araştırmalarınızı yapmanız gerekmektedir.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!