Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance ve KuCoin, BNB ve KCS Tokenlerinin Bir Kısmını Yakacak

Dünyanın en önde gelen kripto para borsalarından birisi olarak kabul edilen Binance, borsanın kendi tokeni olan Binance Coin (BNB) için yapılacak koin yakma işlemine yönelik açıklamalar yaptı.

Binance’in kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

”Şu anda son hesaplamaları yapıyoruz. Sonrasında ise 4. kez koin yakacağız ve işlemi de birkaç gün içinde bitireceğiz. Desteğiniz ve sabrınız için sizlere çok teşekkür ederiz.”

Şirketin whitepaper’ında ise koin yakma işlemi şu sözlerle ifade ediliyor:

”Her çeyrek yıl Binance, elde ettiği karın %20’si ile BNB alıp, satın alınan BNB’leri yakacaktır. Bu işlem, toplam BNB miktarının yarısını alana dek (100 milyon) devam edecektir. Tüm bu işlemler, Blockchain üzerinden duyurulacaktır. En sonunda 100 milyon BNB kalacak, 100 milyon BNB ise yakılacaktır.”

İlk koin yakma işlemi 18 Ekim’de gerçekleşmiş ve toplamda 986 bin adet BNB yakılmıştı. İkinci işlem ise Ocak ayında gerçekleşmiş ve bu sefer 1 milyon 821 bin adet BNB yakılmıştı. Son olarak Nisan ayında bir koin yakma işlemi daha gerçekleştiren Binance, bu sefer de neredeyse 30 milyon dolarlık 2 milyon 220 bin 314 BNB yakmıştı.

Nisan ayındaki duyurunun ardından BNB fiyatında düşüş yaşanmış, birçok yatırımcı koini satmıştı. Bu yatırımcılar daha önceden yaptığı yatırımların ardından haberi görünce kar realizasyonu yoluna gitmiş ve bu da koinde düşmeye sebebiyet vermişti.

KuCoin’de de Yakma Var

Aynı zamanda bir başka popüler kripto para borsası KuCoin’de de borsanın kendi tokeni olan KuCoin Shares yakılacak. KCS’nin token yakım işlemi de Binance ile aynı döneme denk gelirken, konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

”Whitepaper’da da belirtildiği üzere, elde ettiğimiz karın %10’unu kullanarak, piyasadan KCS alıp, o satın alınan koinleri de yakacağız. Bu rakam ise tam olarak 396 bin 211 KCS olacak.”

Yakış işleminden sonra, toplam KCS sayısı 180 milyon 334 bin 365 adet olurken, şu an dolaşımda ise 90 milyon 334 bin adet KCS bulunuyor.

Bu arada, yazının kaleme alındığı dakikalarda Binance Coin 13,25 dolardan, KuCoin Shares ise 2.9 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment