Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Goldman Sachs Yöneticisi: Bitcoin Yıl Sonunda 15 Bin Dolar

Bitcoin fiyatı hakkında tahminde bulunan epey uzman var. Bunlardan bazıları Bitcoin’in 100 dolara kadar düşeceğini söylerken bazıları 100 bin dolara kadar çıkacağını söylüyor. Bitcoin fiyatı hakkında yeni bir yorum ise Goldman Sachs’in eski başkan yardımcısı olan Christopher Matta’dan geldi.

Kripto para piyasasında yaşanan düşüşler pek çok kişiyi olumsuz etkiledi ancak Matta’ya göre bu tarz düşüşlere rağmen sakinliği korumak gerekiyor. Matta, Bitcoin’in bu yıl sonuna kadar 15 bin dolar düzeyini göreceğini düşünüyor.

Matta Bitcoin’e epey güvendiğini de belirtiyor. Diğer kripto paralardansa Bitcoin’i desteklemeyi tercih eden Matta, annesinin parasını bile Bitcoin’e yatırabileceğini söylüyor.

Matta Haziran ayında CNBC’ye verdiği röportajda Bitcoin yatırımcılarının sakin kalması gerektiğini söylemiş, Bitcoin’e yatırım yapacak kişilere de bazı tavsiyeler vermişti. Matta’ya göre Bitcoin’e yatırım yapacak birinin iki-beş yıl beklemeyi göze alması gerekiyor çünkü Bitcoin fiyatındaki değişkenlikler özellikle kısa vadede şiddetli oluyor. Matta:

“Yasal düzenleyiciler piyasa girmeye başladı. Düzgün yapılan düzenlemelerin olumlu olabileceğini düşünüyoruz. Eğer uzun vadede yatırım yapmayı düşünüyorsanız 6 bin dolar sınırından girmek gayet iyi olur.”

Matta CNBC’ye verdiği röportajda Bitcoin vadeli işlemleri hakkında da yorumlarda bulunmuştu. Kendisine bu tarzdaki vadeli işlemlerin Bitcoin fiyatını nasıl etkilediği, Bitcoin fiyatının daha değişken olmasına neden olup olmadığı sorulduğunda bu ikisi arasında bir neden sonuç ilişkisi göremediğini söylemişti.

Matta’ya göre bu yılın başlarında yaşanan düşüşe benzer düşüşler geçmişte de yaşanmıştı. Ayrıca Bitcoin ağını destekleyen altyapıda da zaman içerisinde ciddi gelişmeler yapılacak ve Matta’ya göre bu gelişmeler daha fazla yatırımcıyı (özellikle kurumsal) piyasaya çekecek.

Matta ayrıca Bitcoin ETF’leri sayesinde kripto paraya erişmenin çok daha kolaylaşacağını düşünüyor.

Goldman Sachs’in eski yetkililerinden olan Matta, kripto para piyasasının şu an kısmen küçük olduğunu ancak bu durumun gelecekte değişeceğini söylüyor. Hatta kendisine göre ilerleyen yıllarda piyasaya yığınla yeni yatırımcı girecek.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment