Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyanın En Büyük Yatırım Şirketi BlackRock Bitcoin’i İnceliyor

6.3 trilyon dolar değerinde para yöneten ve dünyanın en büyük yatırım yönetim şirketi olan BlackRock, Bitcoin’i yakından takip etmeye başladı.

BlackRock’ın CEO’su Bicoin hakkında epey olumsuz yorumlarda bulunmuştu ancak şirket kripto paraların özelliklerini ve Blockchain’i araştırması için özel bir ekip oluşturdu.

Yatırım uzmanlarından Terry Simpson’ın da dahil olduğu bu özel ekip Bitcoin vadeli işlemleri hakkında çeşitli araştırmalar yürütecek ve verileri BlackRock ile paylaşacak. Eğer paylaşılan veriler olumlu olursa BlackRock da Bitcoin vadeli işlemler piyasasına giriş yapabilir.

Konu hakkında bilgi veren kaynaklara göre BlackRock kripto para alanında çalışmalar yürüten rakiplerini de incelemeye başladı. Bu alanda çalışmalar yapması için oluşturulan ekip BlackRock’ın rakiplerinin kripto para sektörüne yönelik ne gibi adımlar attığını araştıracak ve sonuçları BlackRock ile paylaşacak.

BlackRock sözcülerinden biri şirketin “Blockchain teknolojisini birkaç yıldır” yakından takip ettiğini söylemiş ancak kripto paralar hakkında yorum yapmayı reddetmişti.

Şirketin böyle bir girişimde bulunması biraz şaşırtıcı gelebilir çünkü BlackRock’ın CEO’su olan Larry Fink geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamalarda Bitcoin’in bir “spekülatif”ten ibaret olduğunu söylemişti. Fink’e göre Bitcoin “para aklamak için kullanılan bir araç.”

Fink o dönemde yaptığı açıklamalarda Bitcoin’in ve diğer kripto paraların kurumsal yatırımcılar için pek de iyi bir fırsat olmadıklarını söylemiş, BlackRock müşterilerinden hiçbirinin kripto para yatırımı yapmaya niyeti olmadığını vurgulamıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment