Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance ve Mastercard’dan 13 Kripto Para İçin Ortak Brezilya Girişimi

Hacim bakımından dünyanın en büyük kripto para borası Binance’in, Mastercard ile yaptığı anlaşma sonucunda 13 kripto para birimiyle uyumlu bir ön ödemeli kart piyasaya sürdüğü duyuruldu.

Reuters tarafından yapılan habere göre Binance ve Mastercard, kripto para birimi uyumlu bir ön ödemeli kartı Brezilya’da piyasaya sürdü. Hayata geçirilen bu kart sayesinde, geçerli bir ulusal kimliğe sahip Brezilya’daki tüm yeni ve mevcut Binance kullanıcıları, Mastercard geçerli olan tüm mağazalarda ve işletmelerde Bitcoin (BTC) dahil olmak üzere birçok kripto para ile ödeme yapabilecekler.

Kullanıcılar ayrıca gündelik fatura ödeme işlemleri içinde bu kartı kullanabilecekler. Binance, yapılan her işlem için %0,9 işlem ücreti alacak. Öte yandan kart, yapılan işlemler karşılığında %8’e varan nakit para iadesi fırsatı sunarken ATM’den yapılan işlemlerden herhangi bir ücret talep edilmeyecek.

Bir Binance sözcüsü yaptığı açıklamada, ürünün şu anda test aşamasında olduğunu ve önümüzdeki haftalarda yaygın olarak kullanıma sunulacağını belirtti.

Brezilya, kartın geçen yıl Arjantin’de hayata geçmesinin ardından Binance’in Latin Amerika’da adım attığı ikinci ülke oldu.

Binance Brezilya Genel Müdürü Guilherme Nazar konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ayrıntılara yer verdi:

Brezilya, Binance için son derece önemli bir pazar. Yerel kullanıcılar için yeni hizmetlere yatırım yapmaya ve ülkedeki kripto ekosisteminin gelişimine katkıda bulunmaya devam edeceğiz.

Hangi kripto paralar yer alıyor?

Brezilya’da kullanıma sunulan Binance Card içerisinde stablecoinlerin de yer aldığı 13 farklı kripto parayı barındırıyor. Bunların arasında stablecoin Binance USD (BUSD) ve Tether’in (USDT) yanı sıra Bitcoin, Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB), Cardano (ADA), Polkadot (DOT), Solana (SOL), Shiba Inu (SHIB), Ripple (XRP), Polygon (MATIC), Chainlink (LINK) ve Santos FC Fan Token (SANTOS) yer alıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!