Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tanınan Analiste Göre Bitcoin’in Bu İki Seviyenin Üzerine Çıkması Boğa Sinyali!

Tanınmış analist Will Clemente, Bitcoin’de (BTC) iki kritik eşiğin aşıldığını belirterek ve geçmiş verilere atıfta bulunarak olası bir boğa rallisine işaret etti.

Clemente 29 Ocak tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Bitcoin fiyatının yakın geçmişte 18,9 bin dolarla kısa vadeli yatırımcıların maliyetinin üzerine çıkmasının ardından uzun vadeli yatırımcıların ve toplam ortalama yatırım maliyetinin de üzerine çıktığını dile getirdi. Analist, kara geçen yatırımcıların yatırım davranışlarının değiştiğini belirtti. Geçmiş verilere atıfta bulunan Clemente, yakın gelecekte bir boğa rallisi yaşanabileceğini ima etti.

Bitcoin’in yaşadığı son yükseliş ile birlikte 22.300 dolar olan uzun vadeli yatırımcı maliyetini ve toplam maliyet tabanını geride bıraktığını dile getiren Clemente, bu durumun yatırımcı davranışlarını değiştirdiğini iddia etti. Geçmişte 2012-2013, 2016-2017 ve 2019-2020 yılları arasında benzer senaryonun yaşandığına dikkat çeken analist, geçmiş senaryoların tekrar etmesi durumunda yakın zamanda bir boğa rallisi gerçekleşebileceğini ima etti.

Öte yandan yakın geçmişte on-chain analitik platformu Glassnode da Bitcoin’in 2018 ve 2019 yılı alımortalamasının üzerine çıktığını aktardı. Raporda, 2020, 2021 ve 2022 ortalamalarının ise henüz kara geçemediği belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!