Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance/Zhao: “Merkezi Borsayı İşletmek İçin Merkezi Olmamız Lazım”

Dünyanın en büyük kripto para şirketlerinden biri olan Binance, dünya genelindeki regülatörlerin beklentilerini karşılayabilmek adına eskisine kıyasla daha merkezi bir yapılanmaya gidecek.

  • Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, regülatörlerin Binance’in benimsediği merkeziyetsiz yapılanma modelinden memnun olmadığını açıkladı.

  • South China Morning Post’a konuşan isim, “Dört yıl önce bu işe başladığımızda merkeziyetsiz bir model benimsemek istedik [ama] regülatörlerin sorduğu çok basit sorulara yanıt veremedik […] Regülatörler bundan memnun kalmıyor, bazen bizi şüpheli dahi buluyorlar.” dedi.

  • 2017 yılında kurulan Binance; geçen ayki 751 milyar dolarlık spot ve 1.9 trilyon dolarlık türev hacmi ile sektörün her iki alanında da zirvede yer aldı.

  • Changpeng Zhao, çalışma şekillerini değiştirmeye başladıklarını söyleyerek, “Merkezi borsayı işletmek için merkezi olmamız lazım. (Borsanın) arkasında cap table’ı belli, yatırımcıları belli, düzgün bir yönetim kurulu bulunan ve düzgünce yönetilen, KYC/AML prosedürlerini şeffafça uygulayan merkezi bir kuruluşun bulunması gerekiyor.” dedi.

  • Geçen aya kadar yeni kullanıcılarının müşterini-tanı sürecini tamamlamadan da işlem yapmasına imkan tanıyan Binance, bu değişim kapsamında her kullanıcısına kimlik doğrulama şartı getirdi.

  • Eskiden regülatörlerin kendileriyle iletişime geçmesini beklediklerini söyleyen Zhao, yasal uyumluluktan sorumlu kadrolarını büyütmeye başladıklarını ve regülatörler ile kurulan ilişkilerde ilk adımı Binance’in atmaya başladığını açıkladı.

  • Binance; Asya, Avrupa, Kuzey Amerika gibi bölgelere yayılmış onlarca regülatörün haziran ayından beri yayımladığı birçok uyarı metninin odak noktasıydı.

Görsel: Changpeng Zhao, İstanbul’da (Koin Bülteni arşivi)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!