Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’de Bitcoin’in TUSD Paritesi İşlem Hacminde USDT’yi Yakaladı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance üzerindeki BTC/TUSD işlem hacmi %49’a ulaşarak neredeyse BTC/USDT işlem hacmini yakaladı.

On-chain veri sağlayıcı Kaiko tarafından sunulan bilgilere göre Binance üzerindeki BTC/TUSD işlem hacmi BTC/USDT‘yi yakaladı. Kaiko analistleri TrueUSD (TUSD) tarafındaki bu artışın arkasında Binance’in BTC/TUSD işlem çiftindeki işlem ücretlerini sıfıra indirmesinin önemli bir rolünün olduğunu düşünüyor.

Binance USD’nin (BUSD) ihraççısı Paxos‘un ABD’li regülatör kurumların baskısının ardından BUSD ihracını sonlandırma kararı Binance’i TUSD’a kullanmaya itmişti. Bu hamleyle birlikte BUSD ve USDT için Bitcoin paritesinde sağladığı sıfır işlem ücretinden feragat eden Binance TUSD’a olan ağırlığını artırdı.

Öte yandan TUSD tarafından uygulanan sıfır ücret tarifesine rağmen yatırımcılar halen daha Tether’den (USDT) vazgeçmemiş gibi göründüğünü belirten Kaiko’nun araştırma müdürü Clara Medalie konu hakkındaki açıklamasında şu detaylara yer verdi:

TUSD tarafında yaşananlar sadece birkaç hafta içinde gerçekleşen büyük bir artış olarak kayıtlara geçti. Fakat yatırımcılar sıfır ücrete rağmen TUSD’yi kullanma konusunda hala isteksiz görünüyor ve halen daha ciddi miktarlarda USDT alım-satım emirleri veriliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!