Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den 6 Aylık Rapor: İşte Öne Çıkan Başlıklar ve Bitcoin Detayı!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, 2023 yılının ilk yarısına ait detaylı raporunu paylaştı.

Binance’in araştırma bölümü Binance Research resmi web sitesi üzerinden paylaştığı dosyada, 2023 yılının ilk yarısına ait dikkat çeken detaylara yer verdi. ABD tarafından gelen yaptırımları ve davaları ima ederek bu yılın ilk yarısında zorlu bir süreç geçirdiklerini belirten Binance, Bitcoin’in yılın başından bu yana gösterdiği %87’lik fiyat artışının birçok geleneksel finans ürününü geride bıraktığını vurguladı.

Geleneksel finans ile Bitcoin arasında olan korelasyonun şu anda en düşük seviyelerde seyrettiğini söyleyen Binance, BRC-20 token furyasıyla artan ilginin altını çizerek önümüzdeki birkaç ay içinde bu alanda gelişme ve yenilik beklediklerini ifade etti.

Katman-1 (L1) blockchain projelerinin genel olarak iyi bir 6 ay geçirdiğini vurgulayan borsa, yerel tokenları BNB’nin ölçeklenebilirliğine odaklandıklarını belirtti.

Stablecoinler düşerken USDT büyüdü

Binance’in raporunda yer alan bilgilere göre global stablecoin piyasası %7 düşüş yaşarken Tether’in (USDT) pazar payı %25,8 oranında artış gösterdi. Bunun en büyük sebepleri arasında Binance USD (BUSD) ihracının ABD tarafından durdurulması talimatının ve ardından alınan durdurma kararının olduğu düşünülüyor.

Ayrıca geçtiğimiz dönemde yaşanan ABD’li bankaların çöküşleri sırasında Circle’ın iflas eden Silicon Valley Bank’de (SVB) rezervlerinin bir miktarını bulundurduğunu açıklamasının ardından USDC’nin 1 dolara olan sabitliği bozulması da USDT’nin pazar payındaki artışın nedenlerinden biri olarak görünüyor.

NFT hacimleri arttı

Raporunda NFT’lere de yer veren Binance, 2023’ün ilk yarısında 2022 yılının ikinci yarısına kıyasla daha fazla işlem hacmi oluşturulduğunu ifade etti. Yılın başında piyasaya sürülen NFT pazar yeri Blur’un söz konusu hacim üzerinde etkisi olduğuna da raporda yer verildi. Büyük projelerin taban fiyatlarının düşüş yaşadığına işaret eden Binance, genel anlamda NFT’lerin düşük performans gösterdiğini dile getirdi.

Öte yandan oyun projesi tokenlarının 2023’ün ilk yarısında büyük bir yükseliş yaşadığına değinen borsa, mevcut durumdaki blockchain oyunlarının %67’sinden fazlasının BNB Chain, Ethereum (ETH) ve Polygon (MATIC) üzerinde inşa edildiğini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!