Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Batan Kripto Platformunun Davası Çözüme Mi Ulaşıyor? Önemli Anlaşmalar Sağlandı!

İflas eden kripto para kredi kuruluşu Celsius Network (CEL), müşteri fonlarını iade edebilmek ve mahkeme sürecini hızlandırmak adına önemli anlaşmalar sağladı.

Geçtiğimiz sene yaşanan iflasla gündeme gelen Celsius network müşteri varlıklarını kurtarmanın yollarını arıyor. Son gelişmeler doğrultusunda Celsius’un müşteri fonlarını iade edebilmek ve mahkeme ile anlaşmaya varabilmek için anlaşmaya vardığı ortaya çıktı.

Wall Street Journal (WSJ) tarafından sunulan yakın tarihli bir haberde, Celsius’un dolandırıcılık iddialarına ilişkin müşteri taleplerini geri kazanımları %5 oranında artırarak çözüme kavuşturabileceği ifade edildi.

Henüz mahkeme sunulmayan ve alacaklılar ile şirket arasındaki müzakereleri kapsayan bu anlaşma, 10 Ağustos günü yapılacak bir duruşmada mahkemenin huzuruna çıkarılacak. Celsius bu teklif kapsamında ilk olarak 78 milyar dolarlık toplam 30.000 talebin çözüme kavuşturulabileceğini sözlerine ekledi.

Öte yandan bir diğer uzlaşma da yüksek faizli hesaplarında mevduatı olanlar ve itibari para kredisi alan diğer kullanıcılar arasındaki bir anlaşmazlığa çözüm getirdi. Bu kapsamda alacaklılar, geri ödeme teminatı olarak sunulan kripto parayı da alabilmek dahil birtakım imtiyazlar kazandı.

WSJ, Celsius’un yeniden yapılanma planına ilişkin bir onay duruşmasının ekim ayında gerçekleşeceğini ve müşterilerin yıl sonundan önce kripto para ve diğer varlıkların ödemelerini almaya başlayabileceğini belirtti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) 13 Temmuz günü Celsius Network’e ve eski CEO’su Alex Mashinsky’e dava açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!