Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’e SEC ile Arasındaki Dava İçin Circle’dan Destek Geldi: Menkul Kıymet Değil!

USD Coin (USDC) ihraççısı Circle, SEC’nin Binance’e açtığı davaya müdahale ederek stablecoinlerin menkul kıymet kapsamına girmediğini savundu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından haziran ayında Binance’e açılan davaya Circle müdahil oldu. SEC, söz konusu davada Binance USD (BUSD) ve BNB’nin (BNB) menkul kıymet olduğunu öne sürerek Binance’in yasaları ihlal ettiğini belirtmişti.

SEC ayrıca BUSD’nin Binance’in bunu ödül programları aracılığıyla getiri sunacak şekilde pazarladığını iddia etmişti.

Circle mahkeme yaptığı başvuruda, değeri dolar gibi başka varlıklara dayanan stablecoinlerin menkul kıymetlerin temel özelliklerine sahip olmadığını ve bu sebeple menkul kıymet olarak görülmemesi gerektiğini savundu. Şirket ayrıca kullanıcıların bu tür varlıkları alırken kar beklentisi bulunmadığını öne çıkardı.

BUSD ve USDC gibi stablecoinlerin SEC’nin yargı yetkisinin dışında kaldığının altını çizen Circle, açıklamasının detaylarında şu ifadelere yer verdi:

Ödeme amaçlı kullanılan stablecoinler, kendi başlarına bir yatırım sözleşmesinin temel özelliklerine sahip değildir. Onlarca yıllık yargı hukuku, bir varlık satışının bir yatırım sözleşmesi oluşturmak için yeterli olmadığı görüşünü desteklemektedir.

Geçtiğimiz hafta Binance, Binance.US ve CEO Changpeng Zhao (CZ), SEC tarafından kendilerine açılan davanın düşürülmesi için 60 sayfalık dilekçe sunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!