Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in BUSD Yerine Tercih Ettiği Coin’in İşlem Hacmi Zirveye Erişti!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in yeni stablecoin’i borsadaki spot işlem hacminin büyük çoğunluğunu ele geçirdi.

First Digital USD stablecoin ya da bilinen adıyla FDUSD, Binance spot işlem hacminin 12 Şubat itibariyle Binance’teki toplam spot işlem hacminin %38’ini oluşturdu. Bu oran FDUSD için tüm zamanların en yüksek seviyesi olarak kayıtlara geçti.

Binance, daha öncelerinde BUSD ile spot işleme teşvik ediyordu fakat ABD’nin stablecoin ihraççısı Circle’a yönelik baskıları ve yasaklama kararı neticesinde BUSD projesi rafa kaldırılmıştı.

Yeni stablecoin’i olan FDUSD özelinde sıfır komisyonla işlem imkanı tanıyan Binance, görünen o ki istediği başarıya adım adım ulaştı. FDUSD’nin spot piyasalardaki payı geçen aya göre %42,6’lık bir artış gösterdi. FDUSD özelindeki benimseme, özellikle Ekim 2023 itibariyle ivme kazandı.

Hong Kong merkezli şirket First Digital’in bir yan kuruluşu olan FD121, Haziran 2023’te FDUSD’yi piyasaya sürmüştü. Binance bir ay sonra FDUSD’yi listeleyerek proje olan desteğini ortaya koymuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!