Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Hindistan Merkezli Borsası Wazirx, Kara Para Aklamakla Suçlanıyor

Geçtiğimiz günlerde Hindistan Maliye Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre WazirX borsası kara para aklamakla suçlanıyor.

Hindistan Halk Meclis Üyesi Pankaj Choudhary, Hindistan Parlementosuna yaptığı yazılı bir açıklamada WaxirX borsası aracılığıyla gerçekleştirilen 2,790 crore (yaklaşık 350 milyon dolar) değerindeki iki para aklama vakasını incelediklerini belirtti.

Hindistan’da yaklaşık 15-20 milyon aktif kripto para kullanıcısı bulunuyor ve hükümet kripto paralar konusunda ki tutumunu her geçen gün sertleştiriyor. 2019 yılında Binance tarafından satın alınan WazirX‘in, döviz düzenlemelerine ve kara para aklama kurallarına uymadığı gerekçesiyle Hindistan Maliye Bakanlığı tarafından inceleme altına alınan birkaç yerel borsadan biri olduğu bildirildi. Geçtiğimiz haziran ve temmuz aylarında WazirX borsanın üst düzey yöneticileri konu hakkında ifade vermek üzere savcılık tarafından çağrılmıştı. 2 Ağustos’ta yapılan açıklama doğrultusunda, bakanlığın 1999 Döviz Yönetimi Yasası (FEMA) kapsamında borsayı soruşturmaya başladığı doğrulandı.

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamadı şu ifadelere yer verildi:

Ayrıca, bu davadaki tüm kripto işlemlerinin blokchain üzerinde kaydedilmediği ve bu nedenle sebebi bilinmeyen bir şekilde gizlendiği belirlendi.

İddiaya göre WazirX borsası tarafından 350 milyon değerindeki varlık, yurt dışındaki bilinmeyen cüzdanlara gerekçe gösterilmeden aktarıldı. Ayrıca davanın bir parçası olarak, WazirX borsasının kayıtlı olamayan yabancı kullanıcılara Binance ve FTX gibi üçüncül borsalar üzerinden kripto para “dönüştürme” ve “ticaret” izni vermesinin sebepleri araştırılıyor.

WazirX borsa yetkililerinin konu hakkında yaptığı açıklama, iddiaları yalanlar nitelikte:

Zanmai Labs Pvt Ltd, söz konusu işletmelere karşı yasal yollara başvurularda bulunmuştur. Herhangi bir görevi kötüye kullanma durumu söz konusu değildir. Suçlamaları reddediyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!