Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana’nın Hack Olayında Son Gelişmeler : Tedarik Zinciri Kırılmış Olabilir

Solana ağının resmi duyuru hesabından yapılan bildiriye göre yaklaşık 8000 Solana cüzdanı hacklenerek boşaltılmıştı Solana yetkilileri konu ile ilgili yeni varsayımlarda bulundular.

Solana Status hesabından 3 Ağustos tarihinde yapılan bilgilendirmeye göre yaklaşık 8000 Solana cüzdanı hacklenerek boşaltıldı.

Araştırmaların devam etmesi üzerine Solana kurucusu Anatoly Yakovenko Twitter hesabı üzerinden bir örneklem çalışması yapmak amacıyla:

“Android işletim sistemine sahip olup bu hackten etkilenen var mı?”

ifadelerini paylaştı. Ancak durum Anatoly’nin arzu ettiği şekilde sonuçlanmadı. Kullanıcıların tweet altına yaptıkları yorumlarda, Android kullanıcılarının da İOS kullanıcıları kadar etkilendiği görülüyordu.

Şimdilik örneklem grubunun tek belirgin özelliği cüzdanların SOL almak dışında son 6 aydır neredeyse hiç faaliyet göstermemiş olması. Yetkililer bu durumdan yola çıkarak bunun normal bir oltalama saldırısı olmadığını bir tedarik zinciri saldırısı olabileceğine işaret ediyor.

Tedarik zinciri saldırısı (supply chain attack) kötü amaçlı üçüncü tarafların, bir iş ortağı veya sistemin bir parçası gibi davranarak zincir içerisindeki işleyişe dahil olmaları ve bunu manipüle ederek lehine kullanmalarına deniliyor. Tedarik zinciri saldırılarının kripto para ekosisteminde sık sık karşılaştığımız oltalama saldırılarından en büyük farkı tedarik zinciri saldırılarında kandırılan, kullanıcılar değil iş parçacıkları oluyor.

Güvenlik tarafında Asyalı kripto para borsası KuCoin, Solana ekibi ile iletişimde olduğunu ve platformunda saklanan Solana rezervinin güvende olduğunu belirterek soğuk cüzdan imkanı olmayan Solana sahiplerinin varlıklarını KuCoin’de güvenle muhafaza edebileceğini duyurdu. Vakanın ilk saatlerinde, dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsasının CEO’su Changpeng Zhao’da (CZ) buna benzer bir açıklamada bulunmuştu.

Saldırı haberi ile günün ilk saatlerinde %7,74 değer kaybeden Solana, saldırının oldukça küçük çaplı olduğunun anlaşılması üzerine günün geri kalanını daha iyimser bir havada geçiriyor. 15.00 itibariyle 39,578 dolardan işlem gören SOL, açılıştan yaklaşık %4,06 daha düşük seyrediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!