Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy Zarara ve CEO Değişimine Rağmen Bitcoin (BTC) Stratejisini Devam Ettiriyor

Kendisini Bitcoin (BTC) Maksimalisti olarak tanımlayan ünlü CEO’su Michael Saylor ile tanınan ünlü yazılım şirketi Microstrategy, ikinci çeyrekte açıkladığı yüksek zarara ve CEO değişikliğine rağmen Bitcoin (BTC) stratejisinden vazgeçmeyeceğini duyurdu.

MicroStrategy, 2 Ağustos tarihinde ABD borsalarının kapanışından sonra açıkladığı 2022 ikinci çeyrek finansal raporlarında Bitcoin’in (BTC) değer kaybından kaynaklanan zararın 917,8 milyon dolar olduğunu belirtti. Ayrıca CEO Michael Saylor yapılan Earning Call yayınında 8 Ağustos tarihinde CEO görevinden istifa edeceğini ve firmanın yatırım komitesine başkanlık edeceğini açıkladı.

Şirket, finansal raporlarında ikinci çeyrekte 20.790 dolar ortalama ile 480 Bitcoin daha aldığını belirtti. Açıklanan raporlara göre 2022 ikinci çeyreğinin sonunda MicroStrategy’nin 129.699 Bitcoin’i bulunuyor. Bu Bitcoin’lerin 14.589’ü MicroStrategy hesaplarında muhafaza edilirken 115.110 Bitcoin şirketin iştiraki olan MacroStrategy hesaplarında saklanıyor. Şirketin 30.664 dolar ortalama ile elinde tuttuğu 129.699 Bitcoin’den ettiği 917,8 milyon dolarlık zararı, birinci çeyrekte ettiği 425 milyon dolarlık zararla birlikte ele alırsak 2022’nin ilk yarısında MicroStrategy’nin Bitcoin’den toplamda 1 milyar 342 milyon dolar seviyelerinde zararı bulunuyor.

Şirket ayrıca CEO Michael Saylor’un görevinden istifa ederek Yatırım Komitesine başkanlık edeceğini açıkladı. Ünlü CEO istifasını, Bitcoin için savunuculuk çabalarını arttırabilmek adına yaptığını bildirdi. Ayrıca bu rol değişikliğinin herkes için kazançlı olacağını ifade etti.

Yeni CEO, şirketin eski CFO’su (Finans Müdürü) Phong Le olarak duyuruldu. Le, açıklamalarında şirketin uzun vadeli Bitcoin hedeflerinde bir değişiklik olmayacağını açıkladı.

Yeni CFO Andrew Kang ise şirketin 129.699 Bitcoin’inin yalnızca 44.640’ının ipotek altında olduğunu belirterek olası düşüşlere ve oynaklıklara karşı teminat gösterilebilecek yeterli varlığa sahip olunduğunu ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!