Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Name Service Kullanıcı Sayısı Tüm Zamanların En yüksek Seviyesine Ulaştı

Ethereum Name Service (ENS), tarafından paylaşılan yeni verilere göre, temmuz ayında yaşanan artışla birlikte ENS kullanıcı sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Ethereum Name Service (ENS) resmi Twitter hesabından paylaşılan veriler, temmuz ayında 378 bin yeni kullanıcının hizmeti kullanmaya başladığını gösteriyor. Yaşanan bu son artış ile birlikte kullanıcılar tarafından oluşturulan adres sayısı 1,8 milyonu aştı. Eylül ayında gerçekleştirilmesi beklenen Ethereum (ETH) güncellemesi The Merge‘ün bu artıştaki en kritik sebep olduğu öne sürüldü. 48 bin yeni Ethereum cüzdanının alan adı servisini kullanmaya başladığını belirten açıklama, artan ilginin devam edeceğine dair sinyaller veriyor.

Paylaşılan gönderide, tarihi zirveye ulaşan alan adı sayısından elde edilen gelirin 8,8 milyon dolar (yaklaşık 5400 Ethereum) civarında olduğu belirtildi.  ENS şirketinin üst düzey yetkililerinden Khori Whittaker, Decrypt ile yaptığı röportajda şu açıklamalarda bulundu:

ENS destekçilerinin son derece aktif ve tutkulu bir ekosistemi var ve organik olarak alt topluluklar oluşturmaya devam ediyorlar. ENS alan adlarıyla nelerin mümkün olduğu hakkında toplulukları bilinçlendiriyorlar.

Whittaker’a göre bir diğer önemli faktör ise, Ethereum ağındaki işlem ücretlerinin düşmesi ve kullanıcıların çok daha ucuz fiyatlara alan adı alabiliyor olmaları talebi arttırıyor. Ayrıca büyüyen ağın sadece İngilizce konuşan topluluklar tarafından değil, özellikle İspanyolca ve Arapça konuşan topluluklar tarafından da benimsenmeye başlandığını belirtti.

ENS, kullanıcıların uzun cüzdan adresleri yerine kendilerine özgü ve yaratıcı isimler oluşturarak para transferi gerçekleştirmelerine ve “.com” alan adında olduğu gibi uzun vadeli yatırım aracı olarak kullanılmasına olanak tanıyor.

Son 30 günlük periyotta %72’ye yakın bir yükseliş yaşayan ENS, yazının kaleme alındığı esnada 15,3 dolardan işlem görüyor. Bir yükseliş trendinde olan kripto paranın güncel direnç seviyelerinde yakın seyrederken güncel direncinden de güzel tepki almış gibi görünüyor. 15,6 dolar üzeri kapanışlarda ise ENS’nin daha yukarıları hedefleyeceği düşünülüyor.

CoinMarketCap’in yapmış olduğu sıralamada en değerli 111. kripto para olarak yer alan Ethereum Name Service, tüm zamanlarının en yüksek seviyesi olan 85 doların %82 aşağısında işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!