Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Robinhood İkinci Çeyrek Raporu: Şirket Çalışanlarının %23’ü İşten Çıkartılacak

Amerika merkezli hisse ve kripto para ticaret platformu olan Robinhood, 2022 ikinci çeyrek raporunu yayınladı.

İkinci çeyrek raporunu duyuran Amerika merkezli borsa platformu Robinhood, yaşanan ekonomik kayıplardan sonra çalışanlarının %23‘ünü çıkartma kararı aldı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, perşembe günü gerçekleşecek şirket içi toplantıdan sonra belirlenen çalışanların konuyla ilgili bilgilendirici mailler alacakları söylendi. Bir “yeniden yapılanma” olarak sunulan bu kemer sıkma politikası, özellikle şirketin pazarlama ve reklam yönetim departmanlarında bir daralmaya işaret ediyor. Bu daralmadan yaklaşık 780 personelin etkilenmesi bekleniyor.

Robinhood’un ikinci çeyrek raporunun detayları ise şu şekilde:

  • Toplam net gelir %6 artarak 318 milyon dolara yükseldi.
  • Şirket, 318 milyon dolarlık gelir üzerinden hisse başına 0.34 dolar zarar bildirdi.

2022’nin ilk çeyreğinde 299 milyon dolar olan net gelir, kripto para birimi faaliyetlerinden ve net faizden elde edilen gelirdeki artış sayesinde 318 milyon seviyesine yükseldi. Bununla birlikte, şirketin net bilançosu 2021’in ikinci çeyreğinde elde ettiği 565 milyon doların büyük oranda altında seyrediyor.

Ayrıca rapora göre aylık aktif kullanıcı sayısı ve şirketin kontrol ettiği net varlık kayda değer bir düşüş gösterdi. Aylık aktif kullanıcı sayısı geçtiğimiz haziran ayına kıyasla 1,9 milyon düşüş göstererek 14 milyon seviyesine geriledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!