Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Japonya İçin Başlattığı Destek Kampanyasına İlgi Çığ Gibi Büyüdü

Japonya’da meydana gelen sel felaketinin ardından yardım kampanyası başlatılacağını açıklayan Binancei, 200 kişinin hayatını kaybettiği ve birçok yaralının olduğu felaketin ardından başlattığı yardım kampanyasında mutlu sona ulaştı.

Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun başlattığı ve Binance olarak 1 milyon dolar bağışladığını açıkladığı tweetin ardından Zhao, kripto para yatırımcılarına da Binance’e yardım yapma çağrısıdna bulunmuştu. Yatırımcılar da Zhao’nun çağrısına kayıtsız kalmadı ve kısa bir süre içinde 410 bin dolarlık ETH ve diğer ERC 20 uyumlu tokenlerden oluşan yardım portföyünü toplamayı başardı ve toplam rakam böylelikle 1.4 milyon dolara ulaşmış oldu.

Zhao, konuyla ilgili yaptığı açıklamada 7 gün gibi kısa bir sürede bu denli bir rakamın toplanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, şu ifadeler ile teşekkürlerini iletti:

”60 farklı bağış ile toplamda 410 bin dolar fazladan bağış toplamış olduk. Gerçekten de kripto para camiasında çok büyük yüreğe sahip insanlar var. Cömertliğinize ve de dünyayı daha iyi bir yer yapma isteğinize sonsuz kez teşekkür ederim.”

Binance’in Japonya’da operasyonlarını sürdürmediği göz önüne alındığında, bağışın ilgili yerlere lokal birimler tarafından ulaştırılacağı belirtildi. İlk aşamada Binance’in yaklaşık 50 milyon Japon yeni tutarındaki parayı Bitcoin’e çevireceği ve ülkedeki partnerlerinin hesabına parayı Bitcoin olarak göndereceği kaydedildi.

Tekrardan paranın, partnerler vasıtası ile yerel para birimine çevrileceği ve de ilgili bölgede yardıma muhtaç insanlara dağıtılacağı belirtildi. Binance’in olaya başından sonuna kadar hakim olduğu ve de hiçbir şüpheye mahal bırakmadan bu yardımı son derece efektif ve profesyonel bir şekilde yerine ulaştıracağı da gelen haberler arasında.

Yaşanan sel felaketinin ardından Hiroshima ve Okayama bölgelerinde halen birçok insan geçici çadırlarda yaşamını sürdürürken, bazıları da harap olmuş evlerine gitmek durumunda kaldı. Yaklaşık 5000’den fazla kişinin temel ihtiyaçlara da zor ulaştığı ve de evlerine ne zaman gidecekleri konusunda bir fikirlerinin olmadığı da belirtiliyor.

Kripto paraların bu yönünün, bu tarz olaylarda hatırlanması da gerçekten güzel bir ayrıntı olarak dikkat çekiyor. Hep kara para aklama, vergi kaçırma ya da terör finansmanı gibi hoş olmayan ifadelerle adını yan yana gördüğümüz Bitcoin ve diğer kripto paraların, madalyonun öteki yüzünde neleri başarabildiğinin görülmesi, gerçekten de içleri ısıtıyor. Örneğin son olarak hiper enflasyon ile mücadele eden Venezuelalı bir vatandaşa NANO topluluğunun yaptığı destek, içleri ısıtmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment