Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Rusya İşletmesini Satın Alan Borsa Faaliyetleri Durduruyor!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in Rusya’daki operasyonlarını yürüten CommEx, faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

Binance’in Rusya’daki operasyonlarını yürüten kripto para borsası CommEx, ani bir kararla operasyonlarını kademeli olarak durduracağını açıkladı.

Borsa tarafından yapılan resmi açıklamada, 25 Mart günü itibariyle yeni kullanıcı kaydı almayacaklarına yer verilirken Binance üzerinden yapılan fon transferlerinin de durdurulacağına yer verildi.

Ek olarak 28 Mart itibariyle vadeli işlem pozisyonu açmaya da izin verilmeyeceği vurgulandı. 18 Nisan’a kadar kapatılmayan vadeli işlem pozisyonlarının o tarihte otomatik olarak kapatılacağı kaydedildi.

CommEx’e ait resmi web sitesinin 10 Mayıs günü kapanacağını belirten yetkililer, kullanıcılara kripto para varlıklarını o tarihe kadar çekmeleri uyarısında bulundu. Borsanın neden aniden böyle bir karara vardığı ise bilinmezlikte kaldı.

Binance 27 Eylül 2023 tarihinde resmi blog sayfasından yaptığı paylaşımda, Rusya’dan tamamen çekileceğini duyurmuştu. Yapılan açıklamada, Binance’in Rusya’da bulunan işletmesini tümüyle yerel kripto para borsası CommEX’e satmak için bir anlaşma imzalandığına yer verilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!