Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meme Coin Hype’ı Coinbase’in Ağına Mı Sıçradı: Aktivite Zirve Yapıyor!

Base ağındaki hızla artan meme coin aktivitesi, Ethereum Dencun yükseltmesinin “işlevsiz” görülmesine yol açtı.

Özellikle Solana (SOL) ağında devleşen meme coin furyası, kripto para borsası Coinbase tarafından geliştirilen Base ağına da sıçradı. Son günlerde Base ağında binlerce farklı meme coin üretilirken işlem ücretlerindeki artış şaşırttı.

Yoğun ilgi beraberinde milyonlarca işlem getirirken Ethereum Dencun yükseltmesinin Base gibi katman 2 ağlarına sağladığı düşük işlem ücreti avantajı bile buna karşı duramadı. Sonuç olarak Base üzerindeki işlem ücretleri Dencun yükseltmesi öncesi seviyelerinin bile üzerine çıktı.

Benji, Toshi ve Basset gibi Base ağında üretilen meme coinler kısa sürede onlarca kat yükseliş sergileyerek fırsatı değerlendirebilen yatırımcılara yüklü miktarda kazanç sağladı.

Konu hakkında açıklamada bulunan on-chain analisti Michael Silberling, bu yüksek işlem ücretlerinin arkasındaki asıl sebebin botlar aracılığıyla yapılan hacimli alım satımlar olduğunu belirtti.

Özellikle piyasaya yeni sürülen meme coinlere erken yatırım yapıp çok daha fazla kazanç elde etmek isteyen yatırımcılar, bot sistemleri aracılığıyla yüksek işlem ücretleri ödeyerek ağ üzerindeki ödemelerin şişmesine yol açtı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!