Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Yeni Kura Sistemi, Ciddi Eleştriler Alıyor

Binance’in, Launchpad platformundaki ICO’lar için getirdiği yeni kura modeline tepkiler var. Her ne kadar bir kesim bu karardan memnun olsa da, bazı otoritelere göre, sistemin çok çeşitli açıkları ve kusurları var ve bu da ciddi bir mağduriyet yaratacak.

Özellikle bu kararın açıklanmasından sonra eleştri yapan kişilerin kaygıları, iki farklı alanda toplanıyordu. Bunlardan bir tanesi, balinaların daha fazla bilet alma şansı olarak dikkat çekerken, bir diğeri de yine balinaların ek hesaplar yaratıp ICO’lara girmeye hak kazanmaya çalışmasıydı. Her ne kadar Binance CEO’su CZ, bu yönde ciddi önlemler aldıklarını söylese de, verilen cevapların sektörü tatmin ettiğini söylemek güç.

Binance, bu yeni snapshot modelinin devreye girmesi ile birlikte BNB fiyatlarında dalgalanmanın da olabileceğini kabul ederken, bu durum da yatırımcıları tedirgin eden bir başka faktör olarak karşımıza çıkıyor. Her ne kadar, sektöre Launchpad ile yeni bir soluk getirse de, Binance’in bu yeni hamlesinin sadece balinaları daha zengin etmek için yapıldığını söyleyenlerin sayısı hiç de az değil.

Tüm bunlarla birlikte, Binance’in bu alanda yakaladığı başarı elbette ki rakiplerinin de dikkatini çekti. Örneğin, Binance’in hacim konusunda çekiştiği nadir borsalardan birisi olan Huobi de, kendi token satış platformunu oluşturdu. Benzer bir format ile token satışı yapacak olan bu platformda gerçekleşecek olan ilk ICO’nun tarihi ise, 16 Nisan olarak belirlendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment