Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ran Neuner: Bitcoin’e Balon Diyenlere Saygı Duyamam

 

CNBC’de yaptığı kripto para programları ile sektörün en fazla sevdiği isimler arasına giren Ran Neuner, yaptığı açıklamada Bitcoin’i balon diye nitelendiren kişilere sert çıktı. Bitcoin’in yüzde 25 oranında bir artış yaşadığı haftada, konuyla ilgili olarak bazı açıklamalar yapan Neuner, lider kripto para biriminin başarısı ortada iken, ona halen balon diyen kişileri anlamakta güçlük çektiğini ifade ederken şunları söyledi:

”Artık Bitcoin’i bir balon olarak nitelendiren hiçbir yayına saygı duymayacağım. Eğer bu bir balonsa bile, ben hayatım boyunca iki kere patlayan bir balon görmedim.”

Gerçekten de ana akım medyanın Bitcoin ve kripto paralara yaptığı anlamsız saldırılar, bitmek tükenmek bilmiyor. Daha önce birçok kez Bitcoin ve kripto paralara sert eleştriler getiren yazılara ev sahipliği yapan geleneksel medya kurumları, bu sebeple ciddi tepki çekiyor.

Neuner’in tweetinin atılma sebebi olan yayın ise, geçtiğimiz günlerde Motley Fool isimli bir yayın kaynağı tarafından yapıldı. Yazıda, Bitcoin ve Blockchain teknolojisini sert bir dille eleştiren Motley Fool, başlığı ile tepki çekti. Yazının başlığı ise ‘Bitcoin sadece büyük bir 1 Nisan şakası mı?’ oldu.

Ancak ana akım medya ve onun güçlü paydaşlarından ne kadar güçlü eleştriler gelirse gelsin, kimse bunu -en azından kripto para sektöründe- ciddiye almıyor. Bitcoin’in devrim yapabilecek güçte olduğunu ve finansal sistemi kökten değiştirebileceğini belirten analistler, bu tarz yazıların sürece etkisinin olmadığı fikrinde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment