Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kasım’dan Sonra Bir İlk: Market Cap, 5 Ayın En Yüksek Noktasında

Kripto para piyasalarında geçtiğimiz hafta Bitcoin’in yaşadığı artış ile başlayan güzel ve olumlu hava, halen devam ediyor. Yaşadığı artış ile o dönem kendini 5 bin dolar seviyelerinin üzerine atmayı başaran BTC, şu anda da bu seviyeyi korumayı başarmış durumda. Bitcoin’in bu denli güçlü durması ve iyi bir yükseliş yaşaması da, sektördeki diğer kripto paralara olumlu etki ederken, kripto para piyasalarına akan para miktarının seviyesi de, son derece memnun edici.

Konuyla ilgili çıkan haberlerde, şu anda kripto para piyasalarındaki toplam para miktarının 183 milyar dolara kadar geldiği ifade edilirken, bu yazıdan kısa bir süre önce 185 milyar dolar kadar olan bu rakam; Kasım 18’den bu yana en yüksek seviyesine ulaşmış oldu.

Yaklaşık 5 aydır zor günler geçiren ve bir dönem 3100 dolar seviyelerine kadar düşen Bitcoin, görünüşe göre şu anda yavaş yavaş da olsa toparlanıyor. Bunu hem aranma rakamlarından, hem fiyatlardan hem de piyasadaki genel havadan anlamak mümkün.

İşlerin iyi gittiği bu noktada market cap değerinin de 5 aylık aranın ardından rekor kırması, bir nebze daha umut aşılamış durumda. Bu arada, piyasadaki Bitcoin dominasyonu da, geçem hafta yaşanan artışta çıktığı yüzde 52’ye yakın değerlerden, şu anda yüzde 50,7’ye düşmüş durumda.

Lider kripto para birimi Bitcoin ise, gün içerisinde yüzde 2’ye varan bir artış ile şu anda 5243 dolardan kendine alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment