Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Slovenya ve Hırvatistan’da Kripto Para Kullanımı Giderek Artıyor

Kripto paraların birer ödeme yöntemi olarak kabul edilmesinde en aktif rolü oynayan ülkelerden ikisi de Slovenya ve Hırvatistan. Avrupa’nın bu görece küçük iki ülkesinde, her geçen gün daha fazla mağaza kripto paralar ile ödeme almaya başlarken; Elipay isimli kripto para ödeme şirketinin Slovenya’da toplamda 300’den fazla mağaza ile çalıştığı ifade edilirken, aynı şirketin Hırvatistan Merkez Bankası’ndan da onay alıp ülkede faaliyete başlayacağı bildirildi.

Slovenya’da bilindiği gibi kripto para kabul eden işletme ve mağazaların yer aldığı bir Bitcoin Şehri, durumu var. Bu sayede, birçok kişi kripto para ile bir ürün ya da hizmet satın alabilmek için bu lokasyona gidebiliyor. Ancak Elipay CEO’su Dejan Roljic’e göre, Slovenya’da kripto paralar, Bitcoin Şehri dışında da oldukça popüler. Başarılı isim, yaptığı açıklamada şunları söyledi.

”Elipay olarak Slovenya’da bir başka kilometre taşını geride bırakmayı başardık. Bu haftaki entegrasyonlarımız ile birlikte, toplamda 300 ayrı lokasyonda, Bitcoin ve kripto paralar bir ödeme yöntemi olarak kabul ediliyor. Bunların üçte biri Bitcoin Şehri’nde yer alıyor ancak sizin de rakamlardan gördüğünüz gibi, Slovenya’daki bu kabul oranı sadece Bitcoin Şehri ile sınırlı değil.”

Roljic, daha sonraki süreçte Hırvatistan konusuna da değindi. Hırvatistan’ın da aynı Slovenya gibi kripto para dostu bir ülke olduğunu ifade eden Roljic, bu sebepten ötürü orada da faaliyet gösterecek olmalarından mutluluk duyduğunu aktardı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment