Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Cash’te Yaşanacak Yarılanma Güvenlik Açıkları Doğurabilir

Bitcoin Cash’te de aynı Litecoin ve Bitcoin gibi bir yarılanma heyecanı yaşanıyor. Bu yaşanacak sürecin kripto paraya fiyat bazında nasıl etki edeceği tartışıladursun, konuyla ilgili kaleme alınan bir güvenlik raporunda, blok ödülü yarılanmasının koinde ciddi bir güvenlik sıkıntısı yaratabileceğine vurgu yapıldı.

Long Hash isimli bir analiz firmasının yayınladığı rapora göre, Bitcoin Cash ağında yaşanacak blok ödül yarılanması, madenciler için bu ağdan ayrılamya bir bahane olabilir. Daha önceki dönemlerde Bitcoin ağına göre son derece karlı bir madencilik merkezi olarak görülen Bitcoin Cash’te yaşanacak blok ödülü yarılanmasının ardından madencilerin kazanacağı miktarın yarıya düşecek olmasının, birçok madencinin ağdan çıkması ile sonuçlanabileceği uyarısını yapan firma, bu konuya dikkat çekti.

Şu anda birçok madencinin Bitcoin Cash ağında ciddi bir kazım gücü ile yer aldığını ifade eden rapor, blok ödül yarılanması durumunda madenciliğin görece daha az karlı geleceğinden ötürü; bu insanların kazım güçlerini başka bir yere ya da ağa yönlendirmesinin olası olduğunu belirtti. Long Hash’e göre, madencilerin ağdan ayrılması da, haliyle Bitcoin Cash ağını saldırılara daha açık bir hale getirecek.

Tüm bu yaşananların gölgesinde, Bitcoin Cash’te ise yükseliş devam ediyor. Bitcoin ile birlikte geçen haftanın en fazla ralli yapan kripto paralarından birisi olan BCH, bu yazının kaleme alındığı dakikalarda, Coin Market Cap verilerine göre yüzde 1’in altında bir düşüş ile 308 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment