Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’ten 2 Milyar Dolarlık Bitcoin (BTC) Çıkışı: Devasa Transferin Akıbeti Ne?

Binance yeni açılmış bir cüzdana 2 milyar dolar değerinde Bitcoin (BTC) gönderdi. Uzmanlar transferin amacına dair tahminlerde bulundu.

Whale Alert tarafından 28 kasım tarihinde bildirilen bir transfer kapsamında, 2,06 milyar dolar değerinde 127.351 BTC Binance’in soğuk cüzdanı olduğu bilinen bir cüzdandan yeni açılmış ve bilinmeyen bir başka cüzdana taşındı. Analistler, işlemin yüksek ihtimalle Binance’in kendi dahili işlemlerinden biri olduğunu öne sürdü.

Uzmanlar yapılan transferin Binance’in rezerv kanıtı sistemine dair bir hazırlığın parçası olabileceğini belirtti. FTX’in iflas başvurusunda bulunmasından sonra Binance, kripto para borsalarının müşteri varlıklarını şahsi çıkarları için değerlendirmediklerini ve olası bir panik anında tüm müşterilerin mevduatlarını kolayca ödeyebileceklerini kanıtlamaları için tam rezerv kanıtı sistemine geçmeleri gerektiğini savunmuştu. Ayrıca bu öneri dahilinde yakın zamanda Binance’in de tam rezerv kanıtına geçeceğini bildirmişti.

Haber üzerine sosyal medyada kullanıcılar dev kripto para borsasının CEO’su Changpeng Zhao’ya (CZ) şeffaflık politikası kapsamında açıklama yapması yönünde çağrıda bulundu. Ancak henüz Binance’ten veya CEO CZ’den herhangi bir açıklama gelmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!