Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bing Beş Milyondan Fazla Kripto Para Reklamını Yasakladı

Microsoft tarafından yönetilen ve en büyük arama motorlarından biri olan Bing, geçtiğimiz sene içerisinde toplamda beş milyondan fazla kripto para reklamını yasakladı.

Geçtiğimiz gün “2018’deki Reklam Kalitesinin Değerlendirmesi” adı altında yayınlanan bir rapora göre en büyük arama motorlarından biri olarak gösterilen Bing, geçtiğimiz yıl çok fazla sayıda kripto para reklamını yasakladı.

Bing, platformundaki reklamlara ilişkin yayınladığı açıklamada kripto paralarını pek çok “dolandırıcının, sahtekarın ve hackerın” ilgi odağı haline geldiklerini, dolayısıyla kripto para reklamlarını zaman zaman tehlikeli olabileceğini belirtiyor.

Bing, yayınladığı bu açıklamada geçtiğimiz yıl yalnızca kripto para reklamlarını değil diğer reklamları da yasakladığını vurguluyor. 2018 yılı genelinde toplamda 5 binden fazla siteyi ve 18 milyondan fazla reklamı yasakladığını açıklayan Bing, bunların arasında kripto para reklamlarının da olduğunu söylüyor.

Bing geçtiğimiz yılın mayıs ayında diğer teknoloji devlerine benzer bir adım atarak kripto para reklamlarını yasaklayacağını duyurmuştu. Şirketin o dönem yayınladığı açıklama şu şekildeydi:

“Kripto para ve benzeri ürünler henüz düzenlenmedikleri için bu varlıkların an itibariyle kullanıcılarımız için tehlikeli olduklarına inanıyoruz.”

Bing bu adımı atmadan önce Facebook ve Google gibi İnternet şirketleri de bu yönde kararlar almışlardı. Bu şirketlerin ardından Twitter da konuyla ilgili bir açıklama yapmış ve ilk dijital para arzı (ICO) ve token reklamlarını yasakladığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment