Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinmarketcap “Sahte Hacim” İddialarını Yanıtladı, Yeni Adımlar Attı

Coinmarketcap, platformundaki kripto para borsalarını sıralamak için kullandığı ölçütlerde bazı değişikliklere gittiğini açıkladı.

Kripto para sektörünün en bilindik platformlarından biri olan ve çeşitli kripto paralarla, borsalarla ilgili verilerin bulunabildiği Coinmarketcap, platformunda kullandığı sıralama ölçütlerini belli oranda değiştirmeye karar verdi.

Araştırma şirketlerinden Bitwise geçtiğimiz hafta bir rapor yayınlayarak Coinmarketcap üzerindeki kripto para borsalarında görülen ticaret hacimlerinin büyük kısmının aslında sahte olduğunu öne sürmüştü. Bitwise tarafından yayınlanan bu rapor kısa süre içerisinde büyük ilgi gördü.

Coinmarketcap, bu raporda öne sürülen iddiaları ve kripto para kullanıcılardan gelen tepkileri göz önünde bulundurarak platformunda bazı değişiklikler yapmaya karar verdi.

Bitwise’ın kripto para sektöründeki yanlış hacimleri göstermek için yaptığı ve sonuçlarını ABD’deki düzenleyici kuruluşlara gönderdiği bu rapor, Coinmarketcap yetkililerinin de ilgisini çekmeyi başardı. “Tüm kullanıcılarını dinlediklerini” belirten Coinmarketcap yetkilileri, platformdaki kripto para borsalarını daha doğru bir şekilde listeleyebilmek için yeni “ölçütler belirlediklerini” vurguluyorlar.

Coinmarketcap’in küresel pazarlama departmanından sorumlu olan Carylyne Chan, Bloomberg’e verdiği bir röportajda konu hakkında şunları söyledi:

“Eğer düşük hacimli bir borsanın 300 milyon dolar hacmi, cüzdanında ise 5 tane Bitcoin’i varsa kullanıcılar bu tabloya bakıp kendi kendilerine bir sonuca varabilirler.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment