Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Madencilik Devi Bitmain’in Yeni CEO’su Açıklandı!

Çinli kripto para madencilik devi Bitmain, dün itibariyle 6 ay önce yaptığı ilk halka arz başvurusunun zaman aşımına uğraması haberi ile gündeme gelmişti. Bitmain geçtiğimiz Eylül ayında Hong Kong Menkul Kıymetler Borsasına (HKEX) ilk halka arz (IPO) başvurusu yapmış ve o tarihten bu yana başvuru bir ileri aşamaya geçememiş ve dolayısıyla zaman aşımına uğramıştı.

Bitmain Yeni CEO’yu Seçti

Şirket bugün yayınladığı bir blog gönderisinde IPO başvurusunun artık aktif olmadığını doğruladı ve bunun hemen ardından yeni CEO atamasını duyurdu. Bitcoin ve kripto para madencilik devinin yeni CEO’su olarak atanan kişi ise şirketin içerisinden birisi olan Haichao Wang oldu. Bitmain yetkilileri IPO’nun zaman aşımına uğramasının kendilerini pek fazla etkilemeyeceğini ve ”kripto para ile blockchain endüstrisinin devasa potansiyelini keşfetmeye” devam edeceklerini belirttiler.

”Umuyoruz ki regülasyonla ilgili otoriteler, medya ve halk bu genç endüstriye daha fazla dahil olabilir. Gelecekte uygun bir zamanda listeleme başvurusu işini yeniden başlatacağız.”

Yetkililer bunun yanı sıra HKEx listeleme sürecinin şirketi çok daha ”şeffaf ve standardize” bir hale getirdiğini düşünmekte. Mr. Wang daha önce ekran kartı üretim endüstrisinde çeşitli görevler yürütmüştü ve bundan sonra da Bitmain içerisinde birkaç departmana yöneticilik yaptı.

Geçtiğimiz Ocak ayında yaşanan içsel sıkıntılar nedeniyle Jihan Wu ve Micree Zhan’a şirketten el çektirilmiş ve ikili zorla istifa ettirilmişti. İkili bundan önce eş CEO’lar olarak görev almaktaydı ve birçok analiste göre ikilinin istifa ettirilmesinin arkasındaki temel sebep Bitcoin Cash hash savaşı esnasında yaşanan sıkıntılar oldu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment