Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binlerce Bitcoin’lik Winklevoss Davasında Anlaşmaya Varıldı

Gemini kripto para borsasının kurucuları ve aynı zamanda dünyanın ilk Bitcoin milyarderi olan ikizleri olarak bilinen Winklevoss kardeşler, Bitcoin girişimcisi Charlie Shrem’e karşı açtıkları davada anlaşmaya varıldığını açıkladı.

İkizler ilk olarak Shrem’in kendilerinden 5.000 BTC çaldığını iddia etmişti ve dava neredeyse bir yıl sürdü. Mahkeme evraklarına göre iki taraf da karşılıklı anlaşma yoluna gitti ve dava düştü.

Winklevoss kardeşler, 2013 yılında Shrem ile bir anlaşma yaptıklarını ancak Shrem’in bu anlaşmanın maddelerini ihlal ettiğini öne sürerek bir dava açtılar. İkizlerin iddialarına göre Shrem, Winklevoss kardeşlerden aldığı parayı iade etmek yerine kişisel harcamaları için kullandı.

Winkklevoss kardeşleri, Shrem’in harcamalarının kontrol edilebilmesi için bir soruşturma başlatılmasını ve Shrem’e ait varlıkların dondurulmasını talep ettiler. Bu sırada Shrem’in avukatı, müvekkiline dair ortaya atılan iddiaların hepsini yalanlamıştı. Yeni yapılan anlaşma gereğince iki taraf da kendi avukatlarının ve yasal masrafların ilgili kısımlarını ödeyecekler. Winklevoss ikizleri bunun yanı sıra Shrem’in kendilerine yasal ücretler nedeniyle 45.000 dolar daha ödemesi gerektiğini ifade etmişti.

Shrem konuyu kendi Twitter hesabından da açıkladı ve Winklevoss’ların Shrem’e ait yasal ücretleri iki kere ödemek zorunda kaldığını vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment