Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binlerce Dolarlık Bitcoin Çalınıyordu, Esnaf Kurtardı

Bitcoin dolandırıcılarının faaliyete geçtiği noktalardan bir tanesi bu sefer Kanada oldu. Haber ajansından gelen bilgilere göre, bir markette bulunan Bitcoin ATM’sine binlerce dolar yatırmak isteyen müşteriler dolandırıcıların elinden kurtarıldı. Açıklamalara göre, hükümet yetkilisi gibi mesaj gönderen dolandırıcılar vergi, fatura gibi ödemelerin Bitcoin ile yapılmasını talep ediyor ancak Kanada hükümeti BTC ile ödeme yapılmasını kabul etmiyor.

Bitcoin ile vergi, fatura gibi ödemelerin yapılmasının talep edilmediğinin altını çizen Kanada polisi, dolandırıcıların Kanada’ya yeni taşınmış ve yaşlıları hedef alarak dolandırdıklarını aktardı. Dolandırıcıların bu kişileri hedef almasının sebebi olarak ise Kanada yasalarına hakimiyetlerinin düşük olması gösterildi.

Bu market müşterilerini dolandırıcılardan kurtarmış

Mike’s Convenience Store isimli marketin sahibi olan Ravi Patel ve Sarita Patel, marketlerinde bulunan Bitcoin ATM’sine binlerce dolar yatırmaya çalışan müşterilerini durdurarak dolandırıcıların kurbanı olmalarını engelledi. Global News’tan Anne Drewa’nın haberinde, Kanada polisinin market sahiplerine teşekkür ettiği öğrenildi.

Ravi Patel, markete gelen bir kişinin Bitcoin ATM’sine 5500 doların üzerinde para yatırmasını engellediğini söyledi. Çift, en az 7-8 kişinin dolandırılmasını engellediklerini belirterek “7000 dolar yatırmak isteyen bir kadın vardı, 3700 dolar yatırdı ve koşarak daha fazla yatırmasını engelledik” dedi.

Market sahipleri, müşterileri uyarmak için Bitcoin ATM’sinin etrafına uyarı yazıları astıklarını dile getirdi. Patel, “Yardım etmenin görevimiz olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Bitcoin’in izini sürmek çok zor

Kanada Delta Polis Departmanı halkla ilişkiler müdürü Cris Leykauf, Kanada’da artan Bitcoin dolandırıcılıkları ile ilgili şunları söyledi:

“Maalesef Bitcoin dolandırıcılarının sayısı hızla artıyor ve buna karşı koymanın en iyi yollarından birisi de toplumdaki herkesin bu durumun farkında olmasını sağlamaktır. Hükümet Bitcoin ile herhangi bir ödeme talep etmiyor. Kanada’daki devlet kurumları fatura ve vergilerin Bitcoin ile ödenmesini talep ederse, bu dolandırıcılığın işaretidir.”

Aktarılanlara göre, Bitcoin dolandırıcıları hükümet yetkililerini veya resmi kurumları taklit ederek kurbanların Bitcoin ATM’lerine yüklü miktarda para yatırmaya zorluyor. Bitcoin’in izini sürmenin çok zor olduğunu belirten Leykauf, “para bir kere çıktığında artık gitmiştir” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!