Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Ankete Göre CIO’ların Yüzde 72’si Gelecekte Blockchain Kullanmayı Düşünmüyor

Ünlü araştırma firması Gartner’in yayınladığı son anket sonuçları, enteresan bazı gerçekleri ortaya çıkardı. Çeşitli şirketlerde çalışan CIO’lardan yüzde 66’sının Blockchain teknolojisinden haberdar olduğu okuyucular ile paylaşılırken, buna karşın Blockchain teknolojisini işine entegre etmek isteyen CIO’ların yüzdesinin ise sadece yüzde 22 olduğu bildirildi.

Ankete katılan 3138 yöneticiden yüzde 14’ünün Blockchain’i orta uzun vadede kullanmayı düşündüğü belirtilirken, katılımcılardan yüzde 8’inin ise kısa vadede Blockchain’e yönelmeyi düşündüğü kaydedildi. Katılımcıların sadece yüzde 1’inin ise, şu an Blockchain teknolojisini kullandığı bilgisi de paylaşıldı.

Anketin sonuçlarını yorumlayan şirket; Blockchain’in gördüğü tüm bu ilgiye rağmen; iş kullanımı ve kolaylığı konusunda henüz sınıfı geçemediğini belirtti. Şu an yaratılan algı ile gelecekteki kullanım alanlarının aynı olamayabileceği yönünde bir uyarı yapan şirketin başkan yardımcısı David Furlonger ise anketin sonuçlarının çarpıcı olduğunu belirterek şunları söyledi:

”Gartner olarak 3134 CIO ile yaptığımız bu çalışma gösterdi ki, Blockchain teknolojisi biraz abartılmış durumda. Blockchain’in temelde ne olduğu, neye hizmet ettiği, neyi değiştreceği ve şirketlere gelecekte neler verebileceğinin güzel bir şekilde anlaşılması çok ama çok büyük önem taşıyor.”

Ayrıca yapılan ankette Blockchain tabanlı sistemlere geçişi sağlayacak yeterlilikte elemanların da bulunmadığı belirtildi.

Kripto paraların arkasındaki esas mantık olarak çokça vurgulanan ve dünyayı değiştireceği savunulan Blockchain teknolojisinin şirketlerdeki karşılıkları; geniş bir spektrumda dağılım gösteriyor.

Bazı şirketler Blockchain ve kripto paralara burun kıvırıp onları balon diye nitelerken, bazıları ise onların dünyayı değiştirecek güçte olduğu fikrini hiddetle savunuyor.

Yine Aralık ayında Thomas Reuters tarafından yapılan bir ankette de, şirketlerin yüzde 20’si Bitcoin ve diğer kripto paralara 2018 sonundan itibaren yatırım yapmayı planladıkları ortaya çıkmıştı.

Katılımcılardan 56’sı ise Ağustos ayından itibaren yatırıma başlayacaklarını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment