Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rus Kripto Para Yatırımcısı ve Yazarı Evinde Ölü Bulundu

İnternet aleminde Pavel Nyashin olarak bilinen Rus kripto para yatırımcısı ve yazarı; yerel basında çıkan haberlere göre evinde ölü olarak bulundu.

Bundan yaklaşık 3 ay önce Leningrad Oblast’taki evinde soyguna uğrayan Nyashin’in yaklaşık 425 bin dolarlık serveti çalınmıştı.

Kendisine karşı gerçekleştirilen bu hırsızlık eyleminin ardından Leningrad’daki evinden ayrılan 23 yaşındaki genç; daha sonra annesi ile birlikte St. Petersburg’daki bir apartman dairesinde yaşamaya başladı.

Nyashin’in annesi ile kaldığı evde ölü olarak bulunduğu belirtilirken, ilk raporlara göre herhangi bir dışarıdan müdahaleye rastlanmadığı da belirtildi.

Yerel basın kaynaklarının geçtiği bilgilere göre Nyashin’in ölümü ile ilgili Rus polisi, geniş kapsamlı bir soruşturma başlattı.

Rusya’da kripto para servetini internet üzerinden paylaşan kişilere yönelik yapılan saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Daha önce de PRISM adlı kripto paranın yaratıcısı olan Yury Mayorov’un, 300 Bitcoin’i çalınmıştı. Şubat ayında gerçekleşen olayda Mayorov’un zor kullanılarak çalınan Bitcoinlerinin toplam ederi, yaklaşık 3 milyon dolardı. Mayorov’un aynı zamanda 20 bin dolarlık nakit parası ve üç de cep telefonu çalınmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment