Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Avrupa Ülkesi Daha Kripto Para Yasası MiCA’ya Hazırlanıyor: Kurallarda Değişiklik!

Avrupa ülkesi Malta, önümüzdeki sene yürürlüğe girecek MiCA için hazırlık kapsamında kripto şirketlerine yönelik kurallarında değişikliğe gitmeyi planlıyor.

Malta Finansal Hizmetler Otoritesi (MFSA) 18 Eylül tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı bildiride, kripto şirketlerine yönelik önerdiği kural değişikliklerine dair kamuoyundan görüş talep etti.

Verilen bilgilere göre MFSA borsalar, kripto varlık saklayıcıları ve portföy yöneticileri için kuralları 2024 yılında yürürlüğe girecek olan Avrupa Birliği’nin (AB) kripto para sektörünün düzenlenmesine dair dönüm noktası olarak kabul edilen MiCA’ya uygun şekilde yeniden düzenliyor. 

Regülatörün ilk olarak 2018 yılında yürürlüğe koyduğu Sanal Finansal Varlıklar (VFA) mevzuatında yapmayı planladığı değişiklikler arasında çeşitli sermaye gereklilikleri, kaynak kullanım kuralları ve müşteri kategorizasyonuna yönelik önemli değişiklikler dikkat çekti.

Kurallar dahilinde çeşitli lisans sahipleri için sermaye gerekliliklerinin azaltılmasına yönelik çalışmalar görülürken şirketlerin bazı alanlardaki raporlama sorumluluklarının da kaldırılmasının planlandığı tespit edildi.

MFSA, katkıda bulunmak isteyen vatandaşların 29 Eylül tarihine kadar görüş ve fikirlerini bildirebileceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!