Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong ABD’nin FTX İçin Yaptığını Yapmayacak: Borsa Krizi Sonrası Başkandan Açıklama

Hong Kong Lideri Jhon Lee, kripto para borsası JPEX’in karıştığı skandalları kripto para ekosistemine dair bir mevzuata ihtiyaç duyulduğunun işareti olarak değerlendirdi.

Geçtiğimiz hafta Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC) tarafından lisanssız faaliyet gösterdiği gerekçesiyle uyarılan ve daha sonrasında adına açılan soruşturmada bir kişinin tutuklandığı kripto para borsası JPEX, ülkede kripto para mevzuatına dair bir hareketliliğe neden oldu. JPEX soruşturmasında tutuklanan kişi sayısının altıya çıkması üzerine Hong Kong Lideri Jhon Lee kripto para mevzuatının gerekliliğine değindi.

Yerel bir ajansın 18 Eylül tarihinde yayınladığı habere göre JPEX soruşturması ile ilgili tutuklanan kişi sayısı altıya çıktı. Bunun yanı sıra Hong Kong polisine yapılan dolandırıcılık şikayetlerinin 1.408’e ve şikâyetlerin temsil ettiği meblağın 128 milyon dolara yükseldiği belirtildi.

Hong Kong Lideri Jhon Lee bu konu üzerine 19 Eylül tarihinde yaptığı bir açıklamada, bu olayın kriptoya yatırım yapmak isteyen kişilerin SFC tarafından lisanslanmış kripto para platformlarını tercih etmeleri gerektiğine dair bir işaret olduğunu söyledi. JPEX vakasının ülkedeki kripto para mevzuatı çalışmaları üzerine etkisini ise Lee, şu sözlerle ifade etti:

JPEX ile ilgili olay aslında sanal varlık ticareti için uygun regülatif sistemin gerekliliğini yansıtıyor.

Lee, insanların bu tip dolandırıcılıklara alet olmaması ve platformların güvenliğini analiz edebilmesi için yatırımcı eğitimi konusunda daha fazla çalışma gerçekleştireceklerini de ekledi.

Lee ayrıca bu olaya karışan faillerin derhal yakalanmasının ve cezalandırılmasının da bu alanda güvenin tesis edilmesi için oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Hong Kong polisi 18 Eylül tarihinde JPEX olayı ile bağlantılı bir kripto para fenomeni ve eski avukat olan Joseph Lam’i tutuklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!