Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Bitcoin ile 620 Varil Petrol Alabiliyorsunuz

Rusya ve Suudi Arabistan arasındaki gerginlik, Koronavirüs, üretimin artması, talebin azalması… Petrol piyasası tüm bu gelişmeler yüzünden ağır bir darbe aldı. %15’ten fazla değer kaybeden Batı Teksas (WTI) türü petrolün varil fiyatı şu anda 12 doların da altında.

Liseliler Gerçekten Hatırlamaz

Varil petrol fiyatının en son ne zaman bu kadar düşük olduğunu birçok kişi hatırlamayacaktır. Çünkü varil petrolün fiyatı en son 1983 yılında bu kadar düşük bir seviyeye inmişti.

Bugün paylaştığımız başka bir yazıda Kuzey Amerika’daki bazı üreticilerin petrolün varilini 2 dolardan sattıklarını söylemiştik. Eğer petrol fiyatlarındaki düşüş devam ederse üreticiler alıcılara ellerindeki petrolü almaları için para bile ödeyebilirler.

Eğer şu anda elinizde 1 adet Bitcoin varsa size baya bir süre yetecek kadar petrol alabiliyorsunuz. 1 Bitcoin’in fiyatını 7 bin dolardan alacak olursak bu 1 BTC ile neredeyse 620 varil ham petrol alınabileceği anlamına geliyor. Tabii bu kadar petrol ile ne yaparsınız bilemeyiz.

Petrol piyasasının tam olarak ne zaman toparlanacağını kestirmek pek mümkün değil. Ancak petrol piyasasının toparlanması için gereken şeyler hemen hemen belli. Öncelikle petrol üretiminin yeniden dengeye oturtulması gerekiyor ki OPEC+ zaten kısa süre önce bu yönde bir karar aldı. Bunun yanı sıra petrol fiyatlarının yeniden 50 doların üstüne çıkması için petrol kullanımının Koronavirüs öncesi seviyelere çıkması gerekiyor (bu ne kadar iyi bir şey tartışılır). Fakat bu ne zaman olur, elbette bilemiyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment