Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Dergi Alelade İki Kişiyi ‘Bitcoin Kralı’ Olarak İlan Etti, Twitter Çıldırdı

Fast Company isimli derginin Güney Afrika versiyonu, Haziran ayı sayısını resmi Twitter hesabından duyururken, derginin kapağında kendilerine ‘Bitcoin’in Kralları’ denen iki isim, Twitter’daki kripto para severleri derin düşüncelere gark etti. İsimleri JT Foxx ve Mao Lal olan bu iki isim, kripto para camiasına bu şekilde tanıtılırken, Twitter’daki kripto para severler ise, çok enteresan ve bir o kadar da komik tepkiler verdi.

Monero kurucularından Ricardo Spagni, ”Bu adamlar da kim?” derken, insanlar uzun süredir sektörde olmalarına rağmen bu iki adamın ismini katiyetle duymadıklarını ifade etti ve film orada koptu.

Daha sonra sürekli GIF’ler ve komik videolar ile süreç ti’ye alınırken, bazı öne çıkan tweetler ise şu şekilde derlendi:

https://twitter.com/GetTheBitcoin/status/1009908714323800067

”Bunlar Hackers filminden DJ Khaled ve Matt Lillard değil mi?”

”Bence sağdaki Satoshi, soldaki de Nakomoto.”

”Gerçekten kendinizden utanmalısınız. Bu adamlar da kim ve bu adamlar, gerçekten kripto para topluluğu için ne yaptılar? Tahmin etmeme izin verin, hiçbir şey!”

Şaka Bir Yana

Twitter’daki şaka ve dalga geçme çılgınlığı bir yana, dergi kapağında yer alan iki isim, gerçekten de kripto para camiasında girişimcilik yapan isimler. JT Foxx ve Mao Lal’in, CryptoGold adında bir de şirketi bulunuyor.

Bilgilere göre, bu ikilinin bir madencilik şirketi var ve şirket, insanların madencilik havuzunda hisse satın aldığı ve böylelikle soğutma ısıtma vs. işleri ile uğraşmadığı klasik bir madencilik işletme modeline sahip. Ayrıca firmanın geçtiğimiz ay satışa çıkardığı ve altın destekli olduğu belirtilen CryptoGoldCoin adında bir de kripto parası var.

Ancak işin ilginç yanı, kapak resminde yer alan ikilinin, elinde Siacoin madencilik ekipmanı tutması. Bu Siacoin madencilik ekipmanı tutan kişilere Bitcoin Kralı denmesi de, insanları bir hayli güldürürken, en iyi tepkiler şöyle oluştu:

https://twitter.com/wesleybillett/status/1010177595483271170

”Sektörde o kadar tecrübelisiniz ki, Sia Coin madencilik cihazını elinizde tutarken, kendinize Bitcoin kralı diyorsunuz. Allah aşkına bu maskaralığa bir son verin.”

Çember Daraldı

Daha sonra insanlar Fast Company Güney Afrika’nın gerçekten de orijinali olan Fast Company Amerika ile resmi bir bağı olup olmadığını sorguladı. Yanıt ise bu iki firmanın apayrı iki firma olduğuydu. Ayrıca Foxx’a ithaf edilen ‘servet koçu’ yakıştırmasının pek de doğru olmadığı ortaya çıkarken insanlar bu adamın Bitcoin ile ilgili ne bildiğini de bir anda sorgulamaya başladı.

Bunların üstüne bir de bazı insanlar Foxx’un Twitter hesabını bularak onunla dalga geçen Tweetler gönderirken, bu noktada doğrunun ya da yanlışın ayırt edilmesinin ne kadar önemli ve güç olduğu da ortaya çıktı.

Kripto paraların büyük bir gelişim gösterdiği bu dönemde bu ünden faydalanıp insanları dolandırmak isteyen kişilerin çokluğunu bir kez daha bu vesileyle hatırlatmakta yarar var. Tabii ki bunu söylerken Foxx ve Lai’nin dolandırıcı olduğunu ima etmiyoruz ancak bu vesile ile bu tarz olayları anmak bir nebze de olsa iyi olacaktır.

Umarız, JT Foxx ve Lai bu dergi kapağının ardından kripto para camiası ve Bitcoin için olumlu şeyler yaparlar ve bu ünü, olumlu anlamda kanalize etmeyi başarırlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment