Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Dev Banka Daha Kendi Kripto Parasını Çıkartıyor!

ABD merkezli bankacılık devlerinden birisi olan Wells Fargo, yeni ortaya çıkan bir habere göre firmanın kendi blockchain platformu üzerinde çalışacak ABD doları endeksli bir stabil kripto para birimi geliştirmeye başladı.

Wells Fargo Digital Cash isimli tokenleştirilmiş dolar, ilk olarak şirketin kendi işleri için içsel ödemeleri yapmak adına kullanılacak ve denenecek. Firma konu hakkında Salı günü yaptığı bir basın açıklamasında dijital token’in küresel ağ kapsamında içsel sınır ötesi işlemleri yapmak için kullanılabileceğini vurguladı. Wells Fargo’nun uluslararası şubeleri de bu token’i kullanarak fon transferi yapabilecek.

Bankacılık hizmetlerinin gitgide daha dijital bir hal aldığına değinen Wells Fargo, ”geleneksel sınırların” oluşturduğu sıkıntıların azaltılması gerektiğine dikkat çekerek, bugünün teknolojisi sayesinde bunu başarabileceklerini ima etti.

Wells Fargo kendilerine ait olan dağıtık defter platformunun parayı ”neredeyse gerçek zamanlı” olarak göndermelerine olanak sağlayacağını vurguladı.

Aslında kripto para birimlerine bundan birkaç yıl önce düşman olan birçok finans kurumu ve bankacılık devi, yavaş yavaş evrime ayak uydurmaya başladı. Wells Fargo’dan önce ABD’nin en büyük bankacılık firmalarından birisi olan JPMorgan da kendi içsel kripto para birimini tanıtmıştı. Wells Fargo da yakın zamanda bunu sadece içsel bir kripto para birimi olmaktan çıkartabilir ve küresel ödemelere açabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment