Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Politikacının Kızını Kaçırıp Bitcoin Fidyesi İstediler!

Nijerya‘nın yerel medya kaynakları tarafından yayınlanan yeni bir habere göre, Nijeryalı bir politikacı olan Dr. Umar Ardo‘nun kızı geçtiğimiz haftalarda ülkenin başkenti Maitama‘da kaçırıldı ve fidyeciler kızın salıverilmesi için binlerce dolarlık Bitcoin fidyesi talep etti.

Ünlü politikacının Aisha isimli kızını kaçıran fidyeciler toplamda 15.000 dolar değerinde BTC’nin hesaplarına gönderilmesi karşılığında kızı salacaklarını açıkladı. Dr. Umar Ardo ise fidyecilerle iletişime geçtikten sonra parayı hesaplarına yatıracağını ancak buna karşı iki şartı olduğunu vurguladı.

Ardo kızını kaçıranlardan ilk olarak kızını öldürmemelerini, ikinci olarak ise kızına tacizde bulunmamalarını talep etti. Fidyeyi istenilen Bitcoin hesabına gönderen politikacı, bugün kızını konuştukları yerden aldı ve kızına hiçbir zarar verilmediğini açıkladı.

Bitcoin ile fidye talep edenlerin sayısı gitgide artsa da, aslında BTC’nin takip edilebilirliği yeni analiz firmalarının ortaya çıkması ile artmakta ve bu artık tehlikeli bir yol olmaya başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment