Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Devletin ‘Bitcoinizasyonu’ İlk Defa Gerşekleşiyor

Geçtiğimiz aylarda Venezuela‘da Bitcoin alımı ve madenciliğinin geniş alanlara yayılması kripto para biriminin orada gelişim ve talep görmesi ile alakalı söylentilere yol açmıştı.

Andean Capital Advisors‘dan Daniel Osorio ile CNBC‘de yapılan bir röportajda ülkenin yakında tamamen “Bitcoinize” olabileceği söylendi. Neredeyse her ayın bir haftasını bu Güney Amerika ülkesinde geçiren Osorio, Venezuelalıarın mücadele verdiği yüksek enflasyon değerleri hakkında konuştu. Röportaj sırasında basit bir öğle yemeğinin 200,000 Bolivar, yani 8-10$ civarı tuttuğunu belirtti.

Yalnızca Bitcoin

Öğle yemeği ödemeleri için yerel işletmeler yalnızca Bitcoin ya da yabancı para birimlerinin telehavalesini kabul etmeye başladı. Osorio‘ya göre asıl sorun ise, Venezuela’nın, Zimbabve veya yüksek enfalsyonun olumsuz anlamda etkilediği diğer ülkeler gibi ekonomilerini yönetmeye yetecek kadar dolara erişimlerinin olmaması.

Bu sebeple yerel halk, ekonominin işlev gösterebilmesi için Bitcoin’e geçiş yaptı. Bitcoin, Bolivar kara borsasından bağımsız olduğundan durağan bir takas platformu oluşturuyor. Kesitinin sonlarına doğru Osorio:

“Egemen bir devletin “Bitcoinizasyon”una tanıklık ediyor olabiliriz.” dedi.

İşlem hacmi ve erişim katlanarak arttığı için kripto para severleri bu haberin gelecekte olacakların sadece bir öncüsü olduğunu savunabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment