Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto para Araştırmacılarına 2.5 Milyon Ruble Ödül!

Rusya Devlet Duması kripto para, blockhain ve ICO’lar üzerine detaylı bir araştırma çalışması için resmi ihale başlattı.

Hükümet birinciye federal bütçeden ayrılacak  2.5 milyon ruble ödeyeceğini açıkladı. Teklif için son teslim günü 10 Ekim olarak belirlendi.

Rusya hükümetinin kamu ihalesi web sitesine göre Devlet Duması; kripto para piyasası, ICO’lar ve blockchain teknolojilerini de kapsayan detaylı bir finansal teknoloji araştırması için resmi ihale açtı.

10 Ekim’ de sona erecek olan başvurular 17 Ekim’e kadar tek tek değerlendirilecek. Sözleşmenin birincisi 2,498,800 rublenin -yaklaşık 43,400 dolar- sahibi olacak.

Business online‘ın aktardığına göre

“Birinci, kripto paraların piyasa analizinin yanında ICO’ların geleneksel yatırım toplama kanallarına bir alternatif olup olamayacağına dair kapsamlı bir araştırma yapmalı.”

Araştırmanın içeriği ne olacak?

Proje için resmi görev tanımında yer alan ifadelere göre rapor blockchain, ICO ve kripto paraların oluşmaları için gereken önkoşulları, Rusya mali piyasası için gelecekteki beklentilerin değerlendirilmesini ve farklı mevzuat düzenlemeleri yaklaşımını da hesaba katarak Rusya ve global sermaye piyasalarına entegre olma olanağının araştırılmasını içeriyor.

Buna ek olarak ekonomiye olumsuz etki edebilecek risk ve potansiyel tehditlerin  tanımlanması da görev tanımının içinde.

Çalışma aynı zamanda ICO‘ların yatırım kaynaklarını harekete geçirmek için nasıl sürdürülebilir alternatif bir kanal olarak kullanılabileceğine ve ne şekilde kendine has regülatif bir yapı geliştirilebileceğine dair bir inceleme de istiyor.

Kripto’yu yasalaştırmak

Projenin görev tanımı projenin amacını da özetliyor:

Devlet Duması’nın bu çalışmanın sonuçlarını kullanarak Rusya’nın mali piyasasına en çok gelecek vadeden teknolojileri entegre etmek amacıyla bir yasama insiyatifi oluşturması ve bunların geliştirilmesini ve düzenlenmesini kanun yoluyla garantiye alması hedeflenmektedir.

Halihazırda Rusya Merkez Bankası ve maliye bakanlığı kripto paralar için bir sistem oluşturuyor. Yakın zamanlarda çıkan bir habere göre Rusya Maliye Bakanı Bitcoin gibi kripto paralara yasallık kazandırmak için bir tasarı hazırlıyordu. Tasarının bu yılın sonunda çıkması bekleniyor olsa da merkez bankası kripto paralara karşıt bir tutum sergileyerek “kripto paraların kullanımının para yerine geçmesine izin vermeyeceğiz” demişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment