Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Dünya Devi Marka Daha Kendi Kripto Para Birimini Çıkartıyor!

Dünyanın en büyük perakende mağazacılık zincirlerinden birisi olan Walmart, aynı Facebook gibi yakın bir zamanda kendi itibari para destekli stabil kripto para birimini piyasaya sürebilir. Bilindiği üzere sosyal medya devi Facebook kendi kripto para birimi Libra’yı tanıtmış ve birçok regülatörden oldukça sert tepkiler almıştı.

Hem kripto para camiası hem de geleneksel finans camiası tarafından ‘sevilmeyen’ Libra, şu an için askıya alınmış gibi gözüküyor. Zuckerberg ise geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada Libra’nın piyasaya çıkması için ”elinden gelen her şeyi” yapacağını ima etmişti.

Walmart Kendi Kripto Para Birimini Çıkartıyor

Walmart hakkında böyle bir haber çıkmasının sebebi ise ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne yapılan bir başvurunun fark edilmesi olarak biliniyor. ”System and Method for Digital Currency Via Blockchain” isimli raporda  temel olarak bir kripto para birimi, daha açık olmak gerekirse bir stabil kripto para birimi anlatılmakta.

”Metot şunları içeriyor: bir dijital para birimini bir normal para birimine endeksleyerek bir dijital para birimi oluşturmak; bu dijital para biriminin bilgilerini blockchain üzerindeki bir blok içerisinde depolamak…”

Raporun sonlarında bir stabil koin piyasaya sürebilmek için bunun ABD doları endeksli olması gerektiği ve sadece ”belirli mağazalarda veya ortaklarda” kullanıma sunulabileceği de vurgulanmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment