Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Kişi Daha ”Ünlü” Bitcoin Dolandırıcılığı Tuzağına Düştü!

Kripto para birimleri özellikle 2017 yılından itibaren inanılmaz bir kabule ve tanınırlığa ulaşarak, dünyanın dört bir yanında kullanım görmeye başladı. Bitcoin gibi önde gelen kripto para birimleri ABD içerisindeki bazı eyaletlerdan tarafından vergi ödemeleri için bile kabul edilmeye başlansa da, ne yazık ki bu durum kötü amaçlı kişilerin de BTC kullanmadığı anlamına gelmiyor.

İnternet üzerinde bir zamanlar tuzağa düşürdükleri kişilerden PayPal gibi ödeme sistemleri ile para talep eden kötü amaçlı kişiler, artık bunu BTC ile yapmaya başladılar. Sextortion olarak tanınan ve kurbana yetişkin içerik izlerken bilgisayarının kamerasından kendisini kayda aldıkları yalanının söylenmesi şeklinde bilinen bu yöntem, bir kripto para yatırımcısını daha tuzağa düşürdü ve 0,105 BTC dolandırıcıların hesabına aktarıldı.

Sextortion yöntemini kullananlar genellikle elde ettikleri e-mail listelerinden rastgele birkaç hesap seçerek bunlara aynı tehdidi gönderiyorlar ve gönderdikleri bildirilerden en az birisinden dönüş elde etmeyi umuyorlar. Whale Alert tarafından yayınlanan bildirideki kötü amaçlı kişilerin cüzdanında bu yöntemle 1,40 BTC toplandığı görülebilmekte ki bu ciddi bir kitlenin söz konusu tuzağa düştüğünü kanıtlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment