Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Kripto Para Borsasından SEC’nin Menkul Kıymet Dediği Altcoin’e Listeleme!

Kripto para türev borsası BIT, Ripple’ın (XRP) ardından yeni bir altcoin için de opsiyon ticaretini başlattı.

Dubai merkezli kripto para borsası BIT, Filecoin’i hizmetleri arasına kattı. Borsa tarafından 22 Eylül Cuma günü yapılan açıklamada, piyasa yapıcıları Coinhako ve Orbit Markets ile kurulan ortaklık doğrultusunda FIL opsiyon ticaretinin  başladığına yer verildi. Ortaklık doğrultusunda FIL özelindeki ilk likidite girişini söz konusu piyasa yapıcıları tarafından sağlandı.

BIT, geçtiğimiz dönemde Ripple, Toncoin (TON), Milady Meme Coin (LADYS) ve Cardano (ADA) için opsiyon ticaretini başlattığını duyurmuştu.

BIT yönetim kurulundan Lion, bu adımın sektörün önemli aktörleri tarafından gelen talebe bir yanıt olarak atıldığını dile getirdi:

Kurumsal yatırımcılardan, madencilerden ve hedge fonlardan FIL opsiyonları sunmak için artan bir ilgi gördük. Bu lansman, Filecoin topluluğu ve daha geniş kripto pazarı içinde artan talebe doğrudan bir yanıttır. Nihayetinde bu listeleme, FIL opsiyon ticareti için daha güvenli, daha şeffaf ve verimli bir ortam sunarak tüm piyasa katılımcılarına fayda sağlayacak.

Öte yandan FIL için hayata geçirilen bu opsiyon hamlesi, özellikle OTC işlemlerinde sorun yaratan karşı taraf riskini ve işlem maliyetini de azaltacak.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) davasında XRP lehine çıkan mahkeme kararının ardından Ripple’ı listeleyen borsalar arasında yerini almıştı. Öte yandan Filecoin de SEC tarafından uyarı almış ve menkul kıymet nitelendirilmesi alan altcoinlerden biri olarak bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!