Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Shiba Inu Çıkardığı Token ile Ortalığı Karıştırdı: Gerçeğe Dönüştü, 64x Yaptı!

Popüler meme coin Shiba Inu (SHIB) geliştiricilerinin piyasaya sürdüğü değersiz token ortalığı karıştırırken yeni bir topluluğun oluşmasına neden oldu. 

Shiba Inu (SHIB) geliştiricileri geçtiğimiz hafta yayınladığı bir gönderide, yerel kripto paralarından ShibaSwap Bone’un (BONE) akıllı sözleşmesinden vazgeçmek adına Calcium (CAL) isimli token çıkaracaklarını dile getirmişti. O dönemde Shiba Inu geliştiricileri, token’ın yalnızca BONE mintlemek ve akıllı sözleşmesinden vazgeçmek amacıyla üretileceğini, likidite olmayacağından dolayı alıp-satılmaması gerektiğini belirtmişti.

Söz konusu tokenın geliştiriciler tarafından piyasaya sürülmesiyle birlikte daha önce yapılan bir plan kapsamında arzın %50’si bir bot tarafından toplandı. CAL token Shiba Inu’nun merkeziyetsiz borsası (DEX) ShibaSwap’te işlem görmeye başlamıştı.

Shiba Inu’nun daha önce yaptığı uyarılara rağmen bot tarafından yapılan toplama ile birlikte yatırımcılar, hızlı para kazanma ümidiyle sahte token’ı aldılar ancak sonunda sonunda zararla çıktılar.

Yaşanan olayların üzerine para kaybeden bir grup DEX Uniswap’te yeni bir Calcium token için yeni bir işlem çifti oluşturdu. Yeni oluşturulan yeni işlem çifti, 12 saatten kısa bir sürede 1.400’den fazla yatırımcı çekti. Uniswap’teki CAL yatırımcıları, Shiba Inu’nun vaatlerinden sıkıldıklarını ve Calcium‘u gerçek bir proje haline getirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Yapılan hamle ShibaSwap’te yer alan CAL’ın %99 düşüş yaşayarak 4.800 dolarlık likiditeye gerilemesine neden olurken Uniswap’te 4 milyon dolar işlem hacmini geçerek 164 bin dolarlık likidite kazandı.

Calcium topluluk üyesi yaptığı açıklamada, yatırımcıların likidite eklediğini ve Telegram grupları oluşturduğunu belirterek SHIB karşıtı bir ekip ortaya çıktığını söyledi.

Böylece Shiba Inu’nun başlattığı değersiz token, gerçek bir kripto para projesinin ortaya çıkmasına vesile oldu.

Öte yandan UniSwap’tan alınan verilere göre %6.295 yükseliş yaşayarak 0,01457 dolara ulaştı. CAL, yazım esnasında 0,00827 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!