Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Kripto Para Platformu Hacklendi: Altcoinlerde 40 Milyon Dolarlık Kayıp!

Kripto para platformu Stake, bir siber saldırıya uğradı ve 40 milyon dolardan fazla değere sahip kripto para kaybetti.

On-chain güvenlik analisti Cyvers 4 Eylül tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, kripto para platformu Stake cüzdanlarında birden fazla şüpheli işlem tespit edildiğini bildirdi.

Söz konusu şüpheli işlemlerde platformdan toplam 16 milyon dolar değerinde 6.000 Ethereum (ETH), 1,1 milyon USD Coin (USDC), 3,9 milyon Tether (USDT) ve 900 bin Dai (DAI) çalındı. Aktarılan bilgilere göre ilgili varlıkların tamamı Ethereum’a çevrilerek farklı cüzdan adreslerine aktarıldı. 

Blockchain araştırmacısı ZachXBT, Ethereum ağında çalınan fonların yanı sıra BNB Smart Chain (BSC) ve Polygon (MATIC) ağlarından da 25,6 milyon dolarlık fon çalındığını tespit etti.

Toplam kayıp 41,6 milyon dolar olarak kayıtlara geçerken saldırıya platformun özel anahtarlarında bulunan bir güvenlik açığının neden olduğu belirtildi.

Saldırının ardından ilgili cüzdanda şu an için hala 340 bin dolar değerinde Ethereum ve 2,1 milyon dolar değerinde farklı altcoinler bulunuyor. Kullanıcılar, Stake’in para yatırma ve çekme işlemlerini devre dışı bıraktığını iddia etti.

Stake’den açıklama geldi!

Öte yandan Stake konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, saldırının farkında olduklarını Ethereum ve BSC cüzdanlarından yetkisiz işlemler yapıldığını söyledi. Konuyu araştırdıklarını ve müşteri fonlarının güvende olduğunu açıklayan ekip, tehlikenin giderilmesinden sonra cüzdanları yeniden kullanıma açacağını ifade etti.

Bunun yanı sıra Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ripple (XRP), EOS (EOS),TRON (TRX) ve diğer cüzdanların hala erişilebilir olduğu da ekibin açıklamaları arasında yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!