Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lojistik Şirketi Panalpina Ürün Takibi İçin Blockchain Kullanıyor

Panalpina adlı bir şirket, tedarik zincirini daha iyi yönetebilmek adına Blockchain teknolojisinden faydalanmaya karar verdi.

İsviçre’deki lojistik şirketlerinden biri olan Panalpina geçtiğimiz gün bir basın duyurusu yayınladı. Şirket bu duyuruyla birlikte hem hava hem deniz taşımacılığında iki farklı Blockchain projesi hazırladığını ve bu projeler için özel denemeler yapacağını vurguladı. Şirketin duyurusuna göre bu denemelere yalnızca birkaç özel müşteri katılabilecek. Bu deneylerden birinin amacı Blockchain’in ileri teknoloji ürünlerine nasıl entegre edilebileceğini; diğerinin amacı ise ofis malzemeleri için kullanılıp kullanılamayacağını görmek.

Şirketin Blockchain teknolojisiyle ilgili özel denemeler yapıyor olması pek şaşırtıcı değil. Çünkü Panalpina mayıs ayı içerisinde Ulaşımda Blockchain Birliği’ne (BiTA) üye olmuştu. Bünyesinde dünyanın en büyük ulaşım ve lojistik şirketlerinden bazılarını barındıran bu örgüt geçtiğimiz yıl toplamda 76.3 milyon dolar değerinde kâr elde etmeyi başardı.

Panalpina’nın başlıca amaçları arasında ticaret belgelerini dijital ortama aktarmak, bunları bulutta saklamak, bu belgeleri Blockchain sayesinde çok daha hızlı ve verimli bir şekilde işlemden geçirmek ve bu sayede tasarruf etmek gibi şeyler olduğunu söyleyebiliriz. Şirket özellikle Asya’dan Avrupa’ya gelen malları takip etmek için Blockchain teknolojisini kullanacak ve bu ürünlerden gerçek zamanlı veri akışı alabilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment