Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Skandal da WEX Borsasından! Binance, İlgili Cüzdanları Dondurdu

WEX isimli Rus kripto para borsasında enteresan şeyler yaşanıyor. Bazı yatırımcılar, borsanın soğuk cüzdanlarındaki fonların erimeye başladığını ve bu fonların Binance cüzdanlarına aktarıldığını fark edince, ortalık adeta birbirine girdi.

Uzunca bir süredir, oldukça çalkantılı bir dönem geçiren WEX borsası, bir süredir de dolar ile para çekim işlemlerini durdurmuş durumda. Borsada yaşanan olayların ardından, Binance’e işin geçmesi için yapılan çalışmaları bir anda fark eden Binance yönetimi ise, şüpheli cüzdan girişlerine para geçişini anında durdurdu.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

”Olaydan haberdarım ve belirlediğimiz hesaplar donduruldu. Gereken hukuk kuruluşlarına konuyla ilgili başvurularımızı yaptık. Bu hususta onlarla birlikte çalışacağız. Bu tarz bir merkeziyetlikten biz de pek haz etmiyoruz ancak elimizden gelen her şeyi yapıp, tüm desteği vereceğiz.”

WEX’de yaşanan bu olayın ardından birçok otorite, borsayı sert bir dille eleştirdi. Reddit’de fikirlerini paylaşan bazı yatırımcılar ve kullanıcılar ise, borsaya ciddi miktarda dava açılması gerektiğini ifade etti. Rusya merkezli olan borsa ile ilgili olarak, yerel otoritelerin bir şey yapıp yapmayacağı ise merak konusu oldu.

Kanada merkezli MapleChange borsasının yaşadığı skandalın ardından bugün de bir Rus merkezli WEX borsası skandalı yaşaması, işlerin sarpa sardığının çok net bir göstergesi olarak görülüyor. Borsa güvenliği sorunu, görünen o ki bir süre daha kripto para borsaları için sorun olmaya devam edecek.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment