Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brezilyalı Kripto Para Borsası Bankaya Karşı Olan Davayı Kazandı

Bitcoin Max isimli bir kripto para borsası, yakın zamanda iki banka tarafından kapatılan kripto paralar ile ilgili banka hesaplarını yeniden açtırdı. Brezilyalı kripto para borsasının banka hesaplarını kapatan bankalar ise Santander ve Banco do Brasil olmuştu. Mahkeme kararından sonra hesapları tekrar kullanıma açan iki banka, aksi taktirde  ceza alacaktı.

Banka Borsa Hesaplarını Yeniden Açtı

Yerel bir haber kaynağı Portal do Bitcoin‘in haberine göre, mahkeme kararına uymamaları durumunda Santander’e 1,350 dolar, Banco do Brasil’e ise 5,400 dolar ceza kesilecekti. Haber kaynağına koruşan Bitcoin Max’ın avukatı Leonardo Ranna, banka hesaplarının ortaklarının hesapları ile birlikte anında geri kullanıma açıldığını ifade etti.

Ancak dava henüz bitmemiş olabilir çünkü Banco Santander yetkilileri bunun doğru bir karar olduğunu düşünmüyor. Yargıç Ana Catarino, bankanın kripto para borsasının hesaplarını kapatmadan önce herhangi bir iletişime geçmediğini ve bunun ülkenin tüketici yasalarına aykırı olduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz tarihlerde Banco do Brasil borsanın hesaplarında bulunan 32.300 dolar parasına el koymuş ve hesabı öylece askıya almıştı. 12 Eylül tarihinde başlatılan dava süreci ise sonunda meyvesini verdi.

Bankalar özellikle kripto para borsalarına karşı uyguladıkları bu taktikle, kripto para kullanıcılarını ve kripto para borsalarını korkutmayı ve sektörün kullanımını azaltmayı planlasa da, kripto para devrimi güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor ve günümüzde banka gibi kredi veren, faiz veren kripto para platformları bile mevcut.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment