Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Ülke Daha Kendi Kripto Para Birimini Piyasaya Sürecek

Litvanya Merkez Bankası yetkilileri tarafından yapılan bir açıklamaya göre, Litvanya da yakında kendi merkez bankası destekli dijital para birimini piyasaya sürecek. Litvanya Merkez Bankası açıklamasında LBCOIN isimli kripto para biriminin ön satışının 9 Temmuz tarihinde başlatılacağı belirtildi.

LBCOIN aslında teknik açıdan bir CBDC yani merkez bankası dijital para birimi olsa da bunun NEM blockchain ağı tabanlı olacağı belirtildi. 9 Temmuz tarihinde ön satışı yapılacak olan kripto para biriminin 23 Temmuz tarihinden itibaren halka açık bir şekilde satılacağı ve alınacağı belirtildi.

Litvanya Merkez Bankasından Özel Dijital Para Birimi

Litvanya Merkez Bankası bu melez dijital para için “dünyanın ilk blockchain tabanlı dijital koleksiyon coin’i” ifadesini doğru bulmakta ve bunun kullanılmasını talep ediyor. Merkez bankasının ilk başta 24.000 LBCOIN satma niyetinde olduğu belirtildi. Satışların en az 6 adet olarak yapılacağı ve bu paketin fiyatının 99 Euro olacağı açıklandı. Her bir kripto para biriminin Litvanya’nın 20 tarihi figüründen birisinin portresini sergileyeceği açıklandı.

Litvanya’nın bu kripto para birimi Çin’in dijital parası gibi ana akım kabul için piyasaya sürülen bir proje değil gibi gözüküyor. Çin ise dört yılı aşkın bir süredir geliştirdiği dijital para birimini, direkt olarak nakit paranın yerine kullanıma almayı planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment